עגלת קניות
סל הקניות שלך ריק
אירלנד ידועה כמולדתם של כמה מהמשקאות האלכוהוליים הפופולריים בעולם, כמו וויסקי אירי ובירה גינס. משקה אייקוני נוסף הוא ליקר אייריש קרים, המבוסס על הוויסקי המקומי הנודע. הליקר הוא הבסיס של הקוקטייל המפורסם אייריש קופי, המכונה בעברית "קפה אירי", שמשלב קפה עם וויסקי ושמנת.
כאמור, הליקר מבוסס על וויסקי אירי, אליו מוסיפים שמנת וסוכר. בדרך כלל יש בו גם קקאו, וניל ולעיתים תבלינים נוספים. התוצאה היא משקה מתוק וקרמי בטעם עשיר, שמהווה חלופה לשתיה של וויסקי נקי. הליקר פותח בשנת 1974, על ידי שני עובדים בחברת Bailey & Co, והפך לימים למותג המוכר "בייליס". כיום ישנם בשוק מותגים נוספים, כמו מוליס, בושמילס קרים, קרולנס ומילווד, שנמכרים במעל 100 מדינות ברחבי העולם. שוק האייריש קרים העולמי מוערך במעל למיליארד דולר.
המתיקות, הקרמיות ותמהיל הרכיבים, הופך את הליקר לקל לשתיה כפי שהוא, ודאי בהשוואה לוויסקי אירי נקי. עם זאת, אחת הדרכים הפופולריות ביותר לשתות אותו, היא כאמור בקוקטייל הקלאסי אייריש קופי. מתכון הקוקטייל הוכן לראשונה בשנות ה-40, על ידי ערבוב של וויסקי אירי, שמנת וקפה. כיום הוא מבוסס על הליקר עצמו, ולכן נקרא גם "אייריש קרים קוקטייל". מכיוון שבייליס הוא מותג האייריש קרים הוותיק והמוביל בעולם, לעיתים הקוקטייל נקרא "בייליס קוקטייל" או "בייליס קפה". מעבר לשימושים הללו, ניתן לשלב אייריש קרים במאפים וקינוחים, או להגיש אותו לצידם.
השילוב של אייריש קרים וקפה בקוקטייל אייריש קופי אינו מקרי, ויש לו כמה סיבות עיקריות:
ישנם כמה סוגים מוכרים של קוקטיילים עם אייריש קרים, נוסף על האייריש קופי המפורסם, כמו B-52 או אספרסו מרטיני. יש מי שעדיין מכינים אותם מוויסקי ושמנת, אך הדרך הנוחה ביותר היא להכין קוקטייל עם אייריש קרים מוכן. ניתן להכין כל קוקטייל עם בייליס, מוליס או מותג איכותי אחר.
הנה כמה מתכונים פשוטים, שאפשר להכין בבית בקלות:
החומרים הדרושים:
50 מ"ל ליקר אייריש קרים
100 מ"ל קפה איכותי חם
לא חובה - קצפת ו/או פתיתי שוקולד לעיטור
אופן ההכנה:
מוזגים לכוס שקופה קפה חם.
יוצקים לכוס את האייריש קרים.
אם רוצים, מעטרים בקצפת ופתיתי שוקולד ומגישים.
החומרים הדרושים:
20 מ"ל קלואה (ליקר קפה)
20 מ"ל ליקר אייריש קרים
20 מ"ל גראן מרנייה (ליקר תפוז)
אופן ההכנה:
מוזגים ליקר קלואה לכוס קטנה של שוט.
יוצקים לכוס אייריש קרים על גב כף או כפית, כך שתיווצר שכבה שלו מעל הקלואה.
בעדינות רבה, מוזגים לכוס את הגראן מרינייה בעזרת כפית, כך שיצוף מעל האייריש קרים.
בסיום מתקבל משקה בעל שלוש שכבות נפרדות.
החומרים הדרושים:
15-20 מ"ל ליקר אייריש קרים
40 מ"ל וודקה
20 מ"ל קלואה (ליקר קפה)
20 מ"ל אספרסו חזק, קר
10 מ"ל סירופ סוכר קר (לא חובה)
קרח
פולי קפה לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
מכניסים מראש כוס מרטיני למקפיא.
מעבירים את כל החומרים לשייקר.
משקשקים עד שמרגישים שהשייקר קר מאוד.
מסננים לכוס הקפואה, מפזרים פולי קפה ומגישים.
אחד הליקרים הפופולריים ביותר הוא ללא ספק אייריש קרים, שרבים אוהבים לשתות נקי או לשלב בקוקטיילים. אחד היתרונות הגדולים הוא שניתן להכין קוקטיילים עם אייריש קרים בבית בקלות רבה, ולכן הליקר מתאים במיוחד לאירוח. אם גם אתם רוצים להציע לאורחים שלכם קוקטייל אייריש קרים או למזוג אותו נקי, תוכלו להזמין אותו בקלות ובנוחות. באתר שלנו תמצאו שניים ממותגי הליקר המובילים - בייליס ומוליס. אם אתם זקוקים למידע נוסף, נשמח לענות על כל שאלה בטלפון 03-6039292