מעריכים יינות אדומים? מחפשים כל הזמן אחר יינות אדומים מומלצים לאוסף שלכם? לפניכם רשימה של יינות אדומים משובחים תוצרת הארץ, לצד הסברים שיעזרו לכם לזהות יין אדום איכותי.
איך מזהים יין אדום מובחר?
כל מי שמבין ביין יודע שיינות אדומים נבדלים אחד מהשני במאפייניהם, בריח, בטעם, ובגוון. השוני נובע מזני הענבים מהם היין מורכב, ממקום ותנאי גידולם, מיום בציר הענבים וצורת והכנת היין ואחסונו. הבדלים אלו הם שעושים את ההבדל בין יין טוב למובחר. אז כדי לבחור יין איכותי ומומלץ יש מספר פרמטרים שכדאי לתת עליהם את הדעת.
קודם כל, יש להבין איזה יין אדום מבקשים לקנות, בין אם מדובר על יין אדום יבש שבהליך ייצורו כל הסוכר הפך לאלכוהול, או יין אדום חצי יבש מומלץ שהינו יותר מתקתק בגין שמירת חלק מהסוכרים שיש בענבים. וכמובן, יין טוב נמדד במבחן הטעימה, בדגש על יין כמה שיותר צלול, שיש לו ניחוח עמוק ומעניין, וטעם משובח.
ככול שמבינים יותר ביין כך גדלה ההבנה בטעמיו ומרקמיו, וניתן לבחור ביין בהתאם להעדפה אישית. הטעם משופע רבות מהזן ממנו היין הופק. למשל, יש הבדל בטעם בין יינות שמקורם בענבי קברנה סוביניון בעלי טאנינים בולטים, ענבי מרלו בעלי מרקם עדין ורך, טאנין מתון וטעם המזכיר שזיפים, בעוד שליין מענבי סירה יש טעם של פירות יער, פלפל עוצמתי וניחוח של עץ אלון. לעומת זאת, יין מזן קברנה פרנק הינו ריחני במיוחד, ויש לו ארומה של טבק, פירות יער ופלפל שחור, לזן פטיט סירה יש טעם רב עוצמה ויבש, בעוד שמזן מלבק מופק יין עמוק עפיץ ובשרני.
מעבר לכך, יין מובחר לא יעלה חמישים שקל. יש לחפש אחר יינות יותר יקרים של יקבים מוערכים, שיושנו בחביות לפרקי זמן ממושכים. ואם רוצים יין מובחר במיוחד, יש לחפש אחר יין יוקרתי עטור שבחים ופרסים.
דוגמאות ליינות ישראלים מומלצים
בכדי ליהנות משתיית יינות מומלצים ואיכותיים, אפשר לנדוד עד קצות תבל. כמובן שישנם יינות אדומים משובחים המיובאים אלינו ממקומות שונים ברחבי העולם. אבל ניתן גם ליהנות משפע של יינות איכות אדומים מקומיים, תוצרת הארץ, כפי שניתן לראות בדוגמאות הבאות:
- אמפורה מקורה קברנה סוביניון 2012 - יין אדום יבש מומלץ על טהרת ענבי קברנה סוביניון, שמקורם בבציר מובחר מ- 2012. היין הזה הושבח בחביות של עץ אלון צרפתי למשך שלוש שנים, לצד שנה נוספת בבקבוקים שאוחסנו במרתף של היקב. כל זאת הוביל לקבלת יין איכותי הרמוני ומלא, עם ניחוח של פירות יער ושזיף, וטעם נילווה מעודן של קסיס. בנוסף, יש לו טעמים עדינים ומאוזנים המשלבים בין מתיקות לחמיצות קלה.
- בראבדו לנדמרק מרלו- יין אדום מומלץ מכרם נחל שחם שבאזור השפלה, עשוי מענבי מרלו . זהו יין שהשתבח והתפתח בתוך חביות עץ אלון אמריקאיות וצרפתיות חדשות, לתקופה של שנתיים. כמו כן, מדובר ביין עמוק ומורכב עם עוצמה מאופקת, מרקם עדין וטאנין רך, וכמות גבוהה של נוגד חמצון רזברטול הידוע בסגולות הבריאות שלו.
- רקנאטי ספיישל רזרב אדום 2019 - יין אדום איכותי ומומלץ המבוסס על זנים שונים של ענבים מהים התיכון ומחבל בורדו, בעל ניחוחות של פירות יער, שוקולד ופלפל שחור. היין יושן בחביות חדשות מבורגון ולאחר מכן עבר תהליך הרכבה מדוקדק, שבסיומו הושב לחביות להמשך יישון לתקופה של עוד שנה וחצי. כל זאת הוביל לקבלת יין אדום מאוזן וייחודי, עם גוף עשיר ומלא שעוד ימשיך להתבגר.
- קלו דה גת הראל סירה 2020- יין מומלץ אדום המורכב ברובו מענבי סירה עם תוספת של ענבי קברנה סובניון, שעבר הליך יישון של כ-שישה עשר חודשים בחביות חדשות עץ אלון צרפתי. מדובר ביין אלגנטי בעל גוון סגול עמוק, עם ארומה של פירות יער ופלפל, גוף מאוזן ומלא, טעם מעט חריף וסיומת ממושכת.
- שילה פסיפס 2018- יין דגל מובחר של יקב שילה, שממשיך להתיישן, העשוי משילוב ייחודי של זני מרלו, קברנה סובניון, קברנה פרנק ופטי ורדו, כאשר כל זן שובח בנפרד בחביות אלון צרפתי למשך ארבעה חודשים. בהמשך, לאחר שהבלנד הורכב, היין המשיך להתיישן בחביות לתקופה של עוד חמישה עשר חודשים. מדובר ביין אלגנטי ומרוכז עם גוף כבד וסיומת ממושכת, בעל גוון עמוק ואטום, סגול שחור, עם ניחוחות של פטל ופירות, וארומה של קקאו ופולי קפה.
להזמנת יינות אדומים מיובאים, ויינות אדומים מהארץ של מיטב היקבים המקומיים, לחצו כאן.