מוצר נוסף בהצלחה
****המחירים באתר אינם משקפים את המחירים בחנות**** מבחר יינות הרוזה הגדול בישראל**** למעלה מ-300 סוגי בירה מהארץ ומהעולם****
2023-12-21T10:17:24+02:00
אם אתם חובבי יין, סביר להניח שיש לכם אוסף יינות בבית, יותר או פחות גדול. בוודאי חשוב לכם לשמור עליו ולמנוע מאיכותו, טריותו וטעמו של היין להיפגם. אז אם אתם רוצים להבין כיצד לבצע שמירה של יין, למשל האם שמים יין אדום במקרר, האם מאחסנים יין לבן סגור במקרר או שמא עדיף לשמרם בטמפרטורת החדר, לפניכם מדריך אודות אחסון יין נכון.

לשמור על היינות צוננים


הכלל הראשון בכל הקשור לאחסון יין, בין אם מדובר על אחסון יין אדום או לבן, הוא לשמור עליו צונן, בטמפרטורה נמוכה מהממוצעת בבית, כמו ארון פנימי. הדבר נכון בייחוד לאחסון יינות בישראל, בעיקר בעונת הקיץ החמה. זאת, מכיוון שככול שהחדר יותר חם כך החום יאיץ תהליכי הזקנות ביינות, והם יקבלו טעם שטוח, ימהרו להתקלקל ויקבלו טעם אלכוהולי של חומץ.

כמו כן, אין לאחסן יינות במקומות שאינם יציבים, כמו מעל מקרר, מכיוון שהמקרר נוטה לרעוד ובכך לגרום להתרחשות תהליכים כימיים ביין, שמאיצים הזדקנות ומשפיעים על טעמו. בנוסף לכך, החלק עליון של המקרר נוטה להיות חם, דבר שאינו נכון ובריא לשמירת יינות.

מעבר לכך, יינות המאוחסנים לזמן ממושך חשוב לשמור במידת חום קבועה, מכיוון שהם לא אוהבים תנודות בטמפרטורה, מה שמאיץ כאמור תהליכי הזדקנות. מסיבה זו, במקררי יין ובמרתפי היינות דואגים לספק ליין טמפרטורה מבוקרת ויציבה. הטמפרטורה הנמוכה מאפשרת ליין להתפתח בקצב איטי שנכון לו, בתהליך המאפשר לו להיות יותר מורכב ומאוזן. הלכה למעשה, הטמפרטורה המתאימה ליינות נעה בין אחת עשרה לעשרים מעלות צלזיוס, וזאת בהתאם להוראות היצרן שלרוב רשומות על תווית הבקבוק. מצד שני, יש הבדל ניכר בטמפרטורת ההגשה של יינות , החל מיין אדום המוגש בטמפרטורת החדר, ועד ליין לבן המוגש צונן, ויין מבעבע המוגש קר.

אחסנו יינות כשהם שוכבים במקום חשוך


יינות יש לאחסן כשהם שוכבים על צידם, מה שמעניק לחות לפקק של הבקבוק. הדבר חיוני לשמירת טריות ומקטין סיכון להתפתחות עובש על הפקק ועיפוש של היין. מסיבה זו גם לא מומלץ לאחסן יינות כשהם עומדים לתקופה שעולה על שבועיים שלושה, במצב בו פקק היין לא מקבל לחות, מתייבש ויכול לפתח עובש.

לצד טמפרטורה נעימה ויציבה, יינות גם אוהבים להיות מאוחסנים במקומות חשוכים, שלא חשופים לתאורה חזקה או לשמש ישירה. לכן בסמוך ליינות יש להימנע מנורות שיש להן נטייה לפלוט חום. גם יש להרחיק יינות מחלונות ולעשות שימוש בקרבתם בתאורה מתאימה, כמו תאורת לד רכה.

האם ניתן לשמור יין במקרר?


על פניו, כדי לשמור על טמפרטורת אחסון יין אדום או לבן, כדאי לשמרו במקרר בייתי. יחד עם זאת, שמירת יין סגור במקרר רגיל מתאימה לתקופה מוגבלת, מאחר שהטמפרטורה במקרר לרוב קרה מידי עבור יינות. בנוסף, מקררים רגילים מונעים לחות, מה שגורם לייבוש של פקק הבקבוק ויצירת ריחות של עובש. בכל מקרה, תנאים כמו אלו שיש במקרר מונעים מהיין להמשיך ולהתפתח.

אז אם יש לכם אוסף גדול של יינות, כדאי לשקול השקעה במקרר ייעודי עבורם, כלומר מקרר יינות בטמפרטורה נאותה השומר על לחות נדרשת. זהו מקרר המציע תאים ותנאים נפרדים לכל סוג של יין, בין אם רוצים לשמור יין אדום במקרר או לבן. 

מצד שני, במקרה של יין פתוח בהחלט כדאי לשמרו במקרר, עדיף בתא סגור שלא מושפע מפתיחת וסגירת הדלת. יין אדום פתוח יישמר במקרר עד לארבעה ימים, ויין רוזה או לבן יכול להישמר כשבוע. בכל מקרה, את היין הפתוח יש לסגור עם פקק וואקום שימנע כניסה של חמצן לתוך הבקבוק.

אגב, ניתן גם לשים יין סגור במקרר רגיל, לצינון טרם פתיחתו, לפרק זמן של עד מספר שבועות בודדים. בקבוקי יין אדום עדיף לאחסן בחלק התחתון של המקרר, שהינו פחות קר, ואילו יין לבן עדיף לאחסן במקרר בחלקו העליון והקר יותר. 

בחירה נכונה של מקרר יינות


אם הבנתם שנכון לכם להשקיע בקניית מקרר יינות, יש שורה של פרמטרים שכדאי לתת עליהם את הדעת. בייחוד יש להחליט על גודל המקרר בהתאם לגודל אוסף היינות שיש לכם, ובהתאם לשטח הפנוי שיש עבורו בבית, במיקום שאין בו אור ישיר. כמו כן, עדיף לבחור מקרר שיש לו אזורים עם טמפרטורות שונות, המספקים מענה מתאים לאחסון סוגי יין שונים, ובכל מקרה כדאי לקנות מקרר של יצרן ידוע שמשווק על ידי ספק מוכר ואמין.

להזמנת יינות אדומים ולבנים איכותיים ישירות דרך האתר שלנו לחצו כאן