עגלת קניות
סל הקניות שלך ריק
כולם מדברים לאחרונה על קוקטייל אפרול שפריץ, זה נכון. אז אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם ולהכינו לבד בבית, בחנות ובאתר של טל משקאות תמצאו את כול חומרי הגלם הנחוצים להכנת אפרול שפריץ.
ואם אתם רוצים לדעת מה זה בכלל קוקטייל עם אפרול וכמובן איך להכין אפרול שפריץ בבית, המשיכו לקרוא את המאמר הבא.
אז מה זה אפרול שפריץ
אפרול שפריץ הינו משקה אפריטיף מבעבע וצונן בצבע כתום בהיר וזרחני, שמוגש עם הרבה קרח, ומגיע אלינו מאיטליה. את המשקה מקובל לשתות במדינה זו בבתי קפה בכל פינת רחוב ובכל כיכר בשעות הצהריים החמות של ימות הקיץ. אכן, הוא בהחלט מתאים לשעות ולימים החמים כי מדובר במשקה נעים, עדין, קליל ומרענן במיוחד, שיש בו כ- 11% אלכוהול וטעמו מריר מתקתק.
ההיסטוריה של אפרול שפריץ
במדינות מזרח אירופה מקובל כבר שנים רבות ליהנות משתיית יין שפריץ, המורכב מיין מוגז. המנהג הגיע לישראל בעת עליית יהודי מזרח אירופה, עם משקה המשלב יין לבן ומי סודה מוגזים. למעשה, המנהג של שתיית משקאות אלכוהוליים קיציים מוגזים ומרעננים, קיים במדינות רבות, וכאמור באיטליה הוא מוצע בגרסת אפרול שפריץ. כלומר, עושים שימוש במשקה האפרול שיש לו טעם ייחודי, המתקבל משילוב של סוגי שורשים וצמחים שונים. יש לציין שבעבר שתו את המשקה כמו שהוא, עם פרוסת תפוז וקוביות קרח
מאידך, למקור שמאחורי קוקטייל אפרול שפריץ יש גרסאות שונות. יש הטוענים שהמשקה נוצר על ידי חיילים אוסטרים ששרתו בצפון איטליה והוסיפו לנוהג שתיית היין המוגז את משקה האפרול המקומי. כמו כן, יש הטוענים שהמשקה נוצר לראשונה בתחילת המאה העשרים על ידי בעל מסעדה איטלקי במילאנו, שקיבל את ההשראה להכנתו מהקוקטייל אמריקנו.
אפרול שפריץ - מרכיבים להכנת המשקה
למעשה, בכל עיר וחבל ארץ באיטליה יש עבור אפרול שפריץ מתכון שונה. הבסיס להכנת המשקה כולל מרכיבים של יין מבעבע יבש איכותי, כמו קאווה, פרוסקו, למברוסקו ואפילו שמפניה, לצד מי סודה מוגזים. כמו כן, לקבלת טעם מריר ניתן לעשות שימוש במשקאות מרירים כמו אמרטו, קוואנטרו או קמפרי אפריטיף מריר. מצד שני, מי שרוצה לקבל משקה יותר מתוק יכול לשלב בתוכו משקאות כמו וורמוט. כמו כן, ניתן גם ללכת על גרסה יותר הדרית המקובלת בוונציה, המשלבת פרוסקו על לימון ותפוז, בעוד שבחבל אמיליה רומאניה מתכון אפרול שפריץ יכיל למברוסקו צונן ואמארו.
אז איך מכינים אפרול שפריץ?
רוצים לדעת איך מכינים אפרול שפריץ? קבלו מתכון קלאסי לקוקטייל. זהו מתכון לאפרול שפריץ המורכב משלוש מנות של יין לבן מבעבע יבש, עדיף איטלקי, בכמות של 90 מ"ל. עוד יש להוסיף שתי מנות של אפרול בכמות של 60 מ"ל, וכן מנה אחת של סודה בכמות של 30 מ"ל. לכך יש להוסיף קוביות קרח וכוס יין רחבה, ולקישוט ניתן להגיש פרוסות של תפוז וקשית.
את הכוס ממלאים בקוביות קרח, מוזגים את מנות היין המבעבע ואת מנות האפרול, ומוסיפים גם את מנת הסודה. כעת מקשטים עם פרוסה של תפוז, מוסיפים קשית וזהו, שותים ונהנים.
לאחר שתתנסו בהכנת המשקה הקלאסי תוכלו לשחק עם יחסי הרכיבים שלו לפי טעמכם. בנוסף, המתכון יכול להוות בסיס לשדרוגים נוספים ולהכנת עוד הרבה סוגי קוקטיילים מצוינים.
למשל, ניתן להוסיף למתכון הקוקטייל מנה של ג'ין, ניתן להוסיף וודקה וסיידר במקום סודה, וכן מיץ לימון, סירופ אגבה ומעט קליפת תפוז. מצד שני, מי שרוצה יכול ללכת על גרסה יפנית עם שילוב של אפרול, סאקה ומיץ יוזו, ומי שרוצה גרסה יותר חורפית יכול להכין אפרול יחד עם וויסקי ומיץ לימון.
להזמנת רכיבים להכנת משקה אפרול שפריץ ישירות דרך האתר של טל משקאות לחצו כאן.