עגלת קניות
סל הקניות שלך ריק
בשנים האחרונות אפשר להבחין בעליה משמעותית במספר האנשים שמכינים ליקרים ביתיים. חלקם מתוך געגוע נוסטלגי לליקרים מבית סבתא, חלקם מתוך סקרנות ורצון ללמוד תחום חדש, ואחרים פשוט מאוד אוהבים את הטעם.
אחת הסיבות לתופעה היא, שבניגוד למשקאות אלכוהוליים אחרים, הכנת ליקר ביתי היא תהליך פשוט, שדורש בעיקר סבלנות. כדי לאמץ את התחביב, כל מה שצריך זה ללמוד איך להכין ליקר בבית.
מדובר במשקה המכיל בין 15-55% אלכוהול ולפחות 10% סוכר. הוא מבוסס על רכיבים צמחיים כמו פירות, תבלינים, עשבי תיבול, שוקולד, אגוזים ועוד, לעיתים כטעם יחיד ולעיתים כתערובת של כמה חומרי גלם שונים.
ההיסטוריה של הליקר נעוצה אי שם בעת העתיקה, אך המשקה החל לצבור תאוצה במנזרים בימי הביניים, כאשר הוא שימש לשימור של צמחי מרפא. אלה היו בעיקר ליקרים מרירים, שהמפורסם ביניהם הוא "שארטרז" המכיל מעל ל-100 רכיבים שונים.
טכניקת ההכנה שהיתה נהוגה באותם ימים, כללה את השלבים הבסיסיים המשמשים להכנת ליקר ביתי גם היום. אלה היו השרייה של פירות, תבלינים ועשבים בתמיסה של אלכוהול ומים, סינון ולעיתים גם יישון למשך תקופה קצרה. כיום, יצרני אלכוהול משתמשים בטכניקות מיצוי ויישון משוכללות יותר.
ליקר ביתי הוא משקה שאפשר לשתות נקי או עם קרח, להשתמש בו להכנת קוקטייל ולשלב אותו בתבשילים או מאפים. מעבר להיותו רב גוני וטעים, ישנם עוד כמה יתרונות בולטים של הכנת ליקר ביתי:
כדי להכין ליקר בבית, לא צריך לדעת איך להכין אלכוהול מפירות, אלא איך לתת לאלכוהול הקיים טעמים פירותיים, עשבוניים ואחרים. זהו תהליך פשוט בהרבה, שאין צורך בכישורים מיוחדים כדי לבצע אותו. הנה השלבים העיקריים שיש לעקוב אחריהם:
טל משקאות - אלכוהול איכותי להכנת ליקר ביתי
אם גם אתם חובבי אלכוהול ורוצים ללמוד איך להכין ליקר בבית, הדבר החשוב ביותר הוא להצטייד בחומרי גלם איכותיים. החל מהפירות, עשבי התיבול, התבלינים ויתר נותני הטעם, ועד לאלכוהול עליו תבססו את המשקה. אנחנו ב"טל משקאות" מציעים לכם מגוון של משקאות אלכוהוליים מובחרים, המתאימים במיוחד להכנת ליקר ביתי. בין היתר תמצאו באתר סוגים רבים של וודקה, ג'ין, רום, טקילה ומשקאות נוספים, שיהפכו את הליקר שלכם לטעים ואיכותי. אם אתם זקוקים לייעוץ בבחירת האלכוהול המתאים, אל תהססו ליצור איתנו קשר בטלפון 03-6039292