מוצר נוסף בהצלחה
****המחירים באתר אינם משקפים את המחירים בחנות**** מבחר יינות הרוזה הגדול בישראל****למעלה מ-300 סוגי בירה מהארץ ומהעולם****
2024-05-16T14:30:56+03:00

בשנים האחרונות אפשר להבחין בעליה משמעותית במספר האנשים שמכינים ליקרים ביתיים. חלקם מתוך געגוע נוסטלגי לליקרים מבית סבתא, חלקם מתוך סקרנות ורצון ללמוד תחום חדש, ואחרים פשוט מאוד אוהבים את הטעם. 

אחת הסיבות לתופעה היא, שבניגוד למשקאות אלכוהוליים אחרים, הכנת ליקר ביתי היא תהליך פשוט, שדורש בעיקר סבלנות. כדי לאמץ את התחביב, כל מה שצריך זה ללמוד איך להכין ליקר בבית.

 

מה זה ליקר?

מדובר במשקה המכיל בין 15-55% אלכוהול ולפחות 10% סוכר. הוא מבוסס על רכיבים צמחיים כמו פירות, תבלינים, עשבי תיבול, שוקולד, אגוזים ועוד, לעיתים כטעם יחיד ולעיתים כתערובת של כמה חומרי גלם שונים.

ההיסטוריה של הליקר נעוצה אי שם בעת העתיקה, אך המשקה החל לצבור תאוצה במנזרים בימי הביניים, כאשר הוא שימש לשימור של צמחי מרפא. אלה היו בעיקר ליקרים מרירים, שהמפורסם ביניהם הוא "שארטרז" המכיל מעל ל-100 רכיבים שונים.

טכניקת ההכנה שהיתה נהוגה באותם ימים, כללה את השלבים הבסיסיים המשמשים להכנת ליקר ביתי גם היום. אלה היו השרייה של פירות, תבלינים ועשבים בתמיסה של אלכוהול ומים, סינון ולעיתים גם יישון למשך תקופה קצרה. כיום, יצרני אלכוהול משתמשים בטכניקות מיצוי ויישון משוכללות יותר.

 

5 יתרונות של הכנת ליקר בבית

ליקר ביתי הוא משקה שאפשר לשתות נקי או עם קרח, להשתמש בו להכנת קוקטייל ולשלב אותו בתבשילים או מאפים. מעבר להיותו רב גוני וטעים, ישנם עוד כמה יתרונות בולטים של הכנת ליקר ביתי:

  1. גמישות - כשמכינים את המשקה באופן עצמאי, אפשר לבחור בדיוק אילו חומרים הוא יכיל ולשלוט בחוזק ובמתיקות שלו, לפי הטעם האישי.
  2. הנאה - הכנה של ליקר היא תהליך פשוט, שאינו דורש מאמץ מיוחד. ברגע שיודעים איך מכינים ליקר, אפשר ליהנות מהתהליך ומהתוצאה שלו.
  3. יצירתיות - הכנה של ליקרים בבית מאפשרת לשחק עם רכיבים שונים, להתנסות במתכונים מעניינים וליצור מתכונים חדשים.
  4. חיסכון - כאשר רוצים ליהנות משתיית ליקרים באופן קבוע, הכנה שלהם בבית מהווה חיסכון משמעותי בעלויות. ליקרים שכדאי לרכוש בכל מקרה, הם אלה שקשה לחקות את טעמיהם.
  5. רושם - כאשר מגישים בארוחה או במפגש חברים ליקר שהוכן בבית, הדבר מרשים ומעורר התפעלות. כך גם כאשר מביאים בקבוק של ליקר ביתי במתנה.

 

הכנת ליקר ביתי שלב אחרי שלב

כדי להכין ליקר בבית, לא צריך לדעת איך להכין אלכוהול מפירות, אלא איך לתת לאלכוהול הקיים טעמים פירותיים, עשבוניים ואחרים. זהו תהליך פשוט בהרבה, שאין צורך בכישורים מיוחדים כדי לבצע אותו. הנה השלבים העיקריים שיש לעקוב אחריהם:

  • בחירת הרכיבים - ישנו מגוון רחב של חומרי גלם שניתן לשלב בליקרים. למי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום, מומלץ תחילה להתבסס על מתכון ליקר קיים, כמו זה של ליקר לימונצ'לו. אחרי שצוברים מעט ניסיון, ניתן לשחק עם רכיבים ולהגיע לתוצאות מצוינות.
  • אלכוהול - כשמכינים ליקר מסחרי, משתמשים בדרך כלל באלכוהול מזוקק. כשמכינים אותו בבית, כיום נהוג להשתמש בסוגים שונים של אלכוהול להכנת ליקר. לרוב מדובר בוודקה, אבל אפשר להשתמש גם בג'ין, טקילה, רום ועוד.
  • הכנת תמיסה - התמיסה בה משרים את חומרי הגלם בדרך כלל עשויה ממים ואלכוהול ביחס שווה.
  • השרייה - מכניסים את הרכיבים שנבחרו לצנצנת גדולה ומעוקרת ויוצקים עליהם את התמיסה, כך שתכסה אותם לחלוטין. אוטמים היטב ומאחסנים במקום אפלולי וקריר במשך כמה שבועות.
  • סינון - בסיום ההשרייה מסננים את הנוזל באמצעות בד או מסננת דקה, כך שיישאר צלול לחלוטין.
  • הוספת סוכר - בשלב זה ממתיקים את הליקר לפי הטעם. מומלץ לעשות זאת בהדרגה ולטעום בכל פעם, כדי להגיע למתיקות הרצויה. מערבבים עד שהסוכר נמס.
  • יישון - לא חייבים ליישן את הליקר, אבל ככל שמיישנים אותו כך טעמו מעמיק והופך מורכב ועשיר יותר.
  • ביקבוק - בסיום התהליך יוצקים את הליקר לתוך בקבוקי זכוכית מעוקרים ואוטמים אותם היטב. מאחסנים במקום אפלולי וקריר או במקרר.

 

טל משקאות - אלכוהול איכותי להכנת ליקר ביתי

אם גם אתם חובבי אלכוהול ורוצים ללמוד איך להכין ליקר בבית, הדבר החשוב ביותר הוא להצטייד בחומרי גלם איכותיים. החל מהפירות, עשבי התיבול, התבלינים ויתר נותני הטעם, ועד לאלכוהול עליו תבססו את המשקה. אנחנו ב"טל משקאות" מציעים לכם מגוון של משקאות אלכוהוליים מובחרים, המתאימים במיוחד להכנת ליקר ביתי. בין היתר תמצאו באתר סוגים רבים של וודקה, ג'ין, רום, טקילה ומשקאות נוספים, שיהפכו את הליקר שלכם לטעים ואיכותי. אם אתם זקוקים לייעוץ בבחירת האלכוהול המתאים, אל תהססו ליצור איתנו קשר בטלפון 03-6039292