2022-07-13T15:17:52+03:00
2022-07-13T15:34:54+03:00
יש מי שאוהבים אותה, יש מי ששונאים אותה - אבל אין מי שמצליח להישאר אדיש אליה. כן, חברים - אנחנו מדברים על הטקילה, כמובן. אף שנראה כי הטקילה הייתה חלק מתפריט האלכוהול בכל בר ומועדון, מאז ומעולם, באופן מפתיע, לא כולם יודעים איך שותים טקילה בצורה נכונה, שמאפשרת ליהנות ממנה כהלכה. למזלכם, בדיוק לשם כך נכתב המדריך הבא.
היכן מיוצרת הטקילה?
טקילה (Tequila) היא שם של משקה אלכוהולי בעל ריכוז אלכוהול גבוה, שמיוצר במקסיקו במספר אזורים ספציפיים בלבד, ובמיוחד באזור העיר 'טקילה', הממוקמת במדינת חליסקו (Jalisco) המהווה חלק מהמדינות המרכיבות את הפדרציה המקסיקנית.
מהם חומרי הגלם להכנת טקילה?
טקילה עשויה מליבתו של צמח מדברי נפוץ במקסיקו, הקרוי "אגבה כחולה", שלמרות האמונה הרווחת, איננו קקטוס, אלא שיח.
איך מיוצרת טקילה ומה החוקיות לגבי ייצורה?
על מנת שמשקה מסוים ייחשב כטקילה, עליו לעמוד במספר קריטריונים שנקבעו בידי ממשלת מקסיקו. בין היתר, המשקה צריך להיות מתוצרת מקסיקנית, כאשר מקורו באחד האזורים הספציפיים במקסיקו שניתן להם היתר לייצור טקילה. בנוסף לכך, על המשקה להיות מיוצר מ- 51% אגבה כחולה לפחות, למרות שהטקילות האיכותיות מיוצרות בדרך כלל מ- 100% אגבה כחולה. לבסוף, נדרש בקבוק המשקה להציג חותמת רשמית עם מספור המזקקה שייצרה אותו.
מהן הרמות ודרגות היישון בטקילה?
טקילה מיוצרת במספר רמות איכות ובדרגות יישון שונות, שעליהן מעידים צבעו של המשקה ופירוט דרגת היישון שמופיע על גבי תווית הבקבוק.
טקילה סילבר / בלאנקו
טקילה סילבר או טקילה בלאנקו (טקילה לבנה) היא טקילה שאינה עוברת יישון טרום הביקבוק שלה. לכן טעמה פשוט ועדין יחסית, מה שהופך אותה לפופולרית לשימוש בקוקטיילים ומשקאות מעורבבים, כמו גם לצ'ייסרים על הבר.
טקילה רפוסאדו
טקילה רפוסאדו היא טקילה שעברה יישון בחביות עץ אלון למשך חודשיים עד אחד עשרה חודשים, טרום אחסונה או הפצתה. טקילת רפוסאדו היא בין הטקילות הכי נפוצות. צבעה ענברי וטעמה נע בין קל למורכב, מה שהופך אותה לסוג הטקילה האידיאלי והשימושי ביותר לכל צורך. ניתן ליהנות ממנה בצ'ייסרים, בלגימה, בערבובים או בקוקטיילים.
טקילה גולד
טקילת גולד היא טקילה שצבעה ענברי בהיר. מדובר בתערובת של טקילת סילבר ורפוסאדו, הנחשבת כטקילה הפשוטה ביותר שלרוב היא גם הגסה ביותר בטעמה ומבחינת אחוז האלכוהול בה.
טקילה אנייחו
אנייחו היא דרגת היישון הארוכה ביותר של טקילות, שמולידה גם את הטקילה שטעמה הוא המורכב ביותר. טקילה המסומנת כ"אנייחו" היא בהגדרה כזו שעברה יישון שנמשך בין 12 חודשים ויותר, כאשר טקילה בדרגת "אנייחו אקסטרה" היא כזו שתקופת היישון שלה עומדת על 36 חודשים ומעלה. תהליך היישון בטקילות אלו, מתבצע בחביות עץ אלון קטנות, מה שמעניק למשקה טעם חזק ומעושן עם תווים פרחוניים קלים. זוהי טקילה אידיאלית עבור אנשים שיודעים ליהנות מאלכוהול נקי ואיכותי ולהעריך את האיכויות הייחודיות שלו.
מהם אחוזי האלכוהול בטקילות?
אחוז האלכוהול הנפוץ בטקילות הוא בין 38% אלכוהול ועד 40%.
מהי צורת ההגשה הקלאסית של טקילה ובאיזו טמפרטורה שותים אותה?
צורת ההגשה הקלאסית של טקילה מקסיקנית לסוגיה, היא בכוס נמוכה (לואו בול) עם או בלי קרח. אולם ברבות השנים, נעשה פופולרי המנהג של לגימת טקילה בטמפרטורת החדר בלוויית מלח ולימון או ליים. אף שמקור הנוהג הזה הוא מחוץ למקסיקו, כיום זוהי צורת ההגשה הפופולרית ביותר לטקילה בכל העולם ובמקסיקו גם כן.
באילו כוסות שותים טקילה ואיך מתאימים כוס לדרגת יישון הטקילה?
במרבית המקרים, טקילה תוגש בכוס שוט, לצד מלח ופרוסת לימון. לקראת שתייתו של שוט טקילה, נהוג להרטיב עם הלשון את גב היד, באזור שבין האגודל לאצבע המורה, לבזוק עליו מלח ללקק את המלח ואז לשתות במהירות את השוט. לאחר מכן, מוצצים או אוכלים את פרוסת הלימון. המלח מסייע לחדד את טעמי הטקילה מאחר והוא מגביר את ייצור הרוק, בעוד שהלימון מעדן את תחושת הצריבה של האלכוהול ותורם לשיפור טעם המשקה גם הוא.
עם זאת, טקילות בדרגות יישון גבוהות, כמו טקילת "אנייחו", עדיין מוגשות נקיות וללא תוספות, בכוס וויסקי נמוכה או כוס ברנדי עם קרח בצד, כדי שניתן יהיה ליהנות מטעמיהן המורכבים בלגימה איטית.
כמובן, אם הטקילה מיועדת לשתייה כחלק מקוקטייל, סוג הכוס תיבחר כתלות בסוג הקוקטייל.
למשל, מרגריטה תוגש בכוס מרגריטה, בעוד שקוקטייל "טקילה סאנרייז" יוגש לרוב בכוס גבוהה (הייבול) או בכוס קוקטייל קלאסית.
איזו טקילה הכי מומלצת?
אף שאלכוהול כמו כל דבר, הוא עניין של טעם, בקרב קהילת חובבי הטקילה האיכותית בעולם, בהחלט יש רוב גורף של אנשים שמעדיפים את טקילה פטרון Patron, וטוענים כי מדובר בטקילה הכי טובה בפער. לא במקרה יצא לפטרון שם של טקילה יוקרתית באיכות אולטרה פרימיום.
בין מותגי הטקילה הנוספים שנחשבים איכותיים ואהובים מאוד ישנם טקילה "דון חוליו", טקילה מילגרו (Milagro) ומותג הטקילה 1800. כל הטקילות האלו עשויות מ- 100% אגבה כחולה והרוויחו את שמן הטוב בקרב חובבי הטקילה לאורך שנים.
עם מה אפשר לערבב טקילה ואילו קוקטיילי טקילה מומלצים?
השאלה "עם מה מערבבים טקילה" היא בין השאילתות הנפוצות בגוגל, הנוגעות לעולם האלכוהול.
אף שטקילה טובה היא כיפית ומומלצת מאוד לשתייה גם כשהיא נקיה, בשוט, צ'ייסר, עם או בלי קרח - יש מי שפחות אוהבים לצרוך אלכוהול נקי ולכן מחפשים ערבוב לטקילה שיעדן אותה ויהפוך אותה קלה יותר לשתיה. במשקאות על בסיס טקילה ערבוב קלאסי הוא מיצי הדרים שונים: החל ממיץ ליים, שהוא הבסיס ליצירת קוקטייל המרגריטה המפורסם ועד למיץ תפוזים, שבאמצעותו מכינים את קוקטייל הטקילה סאנרייז האהוב משנות ה- 70, עם טאץ' של סירופ גרנדין.
בשורה התחתונה
זה הזמן לשדרג את הבר הביתי עם טקילה מעולה שתוכלו ליהנות ממנה כחלק ממשקה מעורבב, בקוקטייל, או בצ'ייסר עם מלח ולימון - כמיטב המסורת. בחנות האונליין של טל משקאות ממתינים לכם מגוון סוגי טקילה ממיטב היצרנים, שאותם תוכלו לקבל במשלוח מהיר עד הבית או בהזמנה לאיסוף עצמי שתמתין לכם בחנות שלנו בחולון. לפרטים והזמנות - לחצו כאן!