בלנד אדום יבש.
המורכב מ - 85% סירה , 5% קברנה סוביניון ו - 10% של פטיט ורדו , המגיעים מכרמים שבאזור הרי הגליל העליון.
עובר 14-21 ימי תסיסה "על הקליפות" בכ- 30 מעלות.
תסיסה מלולקטית מלאה ו - 16 חודשי יישון בחביות עץ אלון צרפתי.
צבעו סגול עמוק ובוהק , בעל גוף מלא , מרקם קטיפתי וסיומת ארוכה ואלגנטית.
המירון עשיר בניחוחות של אוכמניות , דובדבן שחור וריבת פטל , המלווים בארומות של שוקולד ותבלין ציפורן.
היין ישמר היטב במשך 7 שנים ויותר ממועד הבציר , בתנאי אחסון נאותים.