מוצר נוסף בהצלחה
****המחירים באתר אינם משקפים את המחירים בחנות**** מבחר יינות הרוזה הגדול בישראל****למעלה מ-300 סוגי בירה מהארץ ומהעולם****
2024-05-16T14:28:59+03:00

אחד המתכונים שכל ברמן חייב לדעת להכין, הוא קוקטייל מרגריטה. מדובר בקוקטייל פופולרי ואהוב ביותר, שהטביע את חותמו על עולם האלכוהול לפני כ-100 שנים. מאז הוא מופיע בתפריט של כל בר ומסעדה שמכבדים את עצמם, גם בישראל.

 

מה זו מרגריטה קלאסית?

יש הטוענים, שהקוקטייל המפורסם שנקרא "מרגריטה קלאסית" נמזג לראשונה כבר בשנות ה-20 של המאה הקודמת. ככל הנראה מתכון למרגריטה נכתב בפעם הראשונה במדריך קוקטיילים שפורסם בשנת 1936. כיום מדובר כבר במשפחה של קוקטיילים, שטקילה היא המרכיב האלכוהולי העיקרי בהם. נוסף על הטקילה, מתכון מרגריטה מכיל ליקר תפוז ומיץ ליים טרי. ניתן להכין אותה בשני אופנים עיקריים:

  1. לנער בשייקר עם קרח ולסנן לכוס קפואה עם כתר מלח
  2. לטחון בבלנדר עם קרח ליצירת משקה בסגנון ברד

 

מתי נהוג להגיש מרגריטה?

יש שיגידו שכל זמן מתאים למרגריטה, אך ישנן נסיבות בהן מתבקש במיוחד להגיש את הקוקטייל, לדוגמא: באירועים המתקיימים בחוץ בימי הקיץ החמים; במסיבות קוקטייל ואירועים חברתיים; על שפת הים או הבריכה; בשעת השקיעה, כחלק מאפריטיבו; וגם לליווי ארוחות קלילות ועזות טעמים.

מבין הארוחות להן מתאים הקוקטייל, ארוחה מקסיקנית נמצאת בראש הרשימה, מכיוון שמנות מקסיקניות מתאימות במיוחד למשקאות מבוססי טקילה. בנוסף, בזכות החמצמצות שלה, המרגריטה תהיה נהדרת ותאזן את טעמן של מנות חריפות או מטוגנות. היא מתאימה גם לליווי מנות אסייתיות בעלות טעמים חזקים.

 

קוקטייל מרגריטה - מתכון קלאסי לחובבי המשקה

מכיוון שהוא כל כך פופולרי, עם השנים יותר ויותר אנשים רוצים לדעת איך להכין בבית מרגריטה. מתכון מדויק ואלכוהול מתאים הם כל מה שצריך כדי להגיש בבית מרגריטה נהדרת, בלי לעבור קורס ברמנים מקצועי.

כדי להכין את המתכון באופן המדויק ביותר, מומלץ להצטייד באביזרים בסיסיים כמו שייקר וג'יגר (כוסית מדידה של ברמנים), אבל אפשר בהחלט למצוא להם חלופות ביתיות. לפני ההכנה, מומלץ לאחסן כוס מרגריטה או כוס מתאימה אחרת, במקפיא.

 

חומרים לכוס משקה אחת:

60 מ"ל טקילה באיכות גבוהה

30 מ"ל ליקר קוואנטרו או ליקר תפוזים אחר

30 מ"ל מיץ ליים טרי

קרח

מלח ופלח ליים ליצירת כתר מלח
סליל של קליפת לימון או פלח ליים לקישוט

אופן ההכנה:

  1. יוצרים כתר מלח - מכינים צלחת עם גבעה של מלח. מוציאים את הכוס מהמקפיא, עוברים על השוליים שלה עם פלח ליים וטובלים במלח.
  2. לקוקטייל הקלאסי - יוצקים לשייקר טקילה, ליקר תפוז ומיץ ליים ומוסיפים קרח. מנערים היטב עד שהשייקר מתקרר ומסננים לכוס. 
  3. למרגריטה קפואה - יוצקים את הרכיבים לבלנדר, מוסיפים קרח, טוחנים לברד ומעבירים לכוס. 
  4. מקשטים בסליל של קליפת לימון או בפלח ליים, ומגישים מיד.

 

סוגים של מרגריטה בטעמים

אחרי שנים בהן נהוג היה להגיש מרגריטה קלאסית בלבד, החלו לצוץ בברים גרסאות אחרות שלה. הן מתבססות על המתכון המקורי, בתוספת רכיבים ביחסים משתנים. כיום ניתן למצוא אין ספור סוגי מרגריטה בטעמים שונים, ביניהם:

  • מרגריטה בטעמי פירות - לרוב נהוג להוסיף לקוקטייל טעמי פרי, באמצעות מיץ טרי, סירופ איכותי או שילוב של שניהם. אלה יכולים להיות למשל אננס, אפרסק, תפוח, אבטיח ועוד. הקוקטייל הפופולרי ביותר מביניהם הוא מרגריטה פסיפלורה, שמכינים באמצעות הוספה של סירופ פסיפלורה ומחית של הפרי.
  • מרגריטה בטעם מעושן - מכינים אותה באמצעות הוספה של מזקל, בן הדוד המקסיקני של הטקילה, שיש לו ארומה מעושנת. 
  • מרגריטה חריפה - כדי להוסיף למרגריטה עוקץ, יש שמגישים אותה עם פלפל צ'ילי טרי ומוסיפים לעיטור המלח צ'ילי יבש גרוס.

 

טל משקאות - מבחר סוגי טקילה למרגריטה

לא משנה איזה סוג של מרגריטה אתם אוהבים, הניסיון שלנו בהכנת קוקטיילים לימד אותנו, שמרגריטה טעימה מתחילה בטקילה איכותית. כדי שגם אתם תוכלו להכין בבית טקילה ברמה של בר קוקטיילים, בחרנו עבורכם מגוון של בקבוקי טקילה משובחים. אנחנו מזמינים אתכם להתרשם מהמבחר שבאתר, לבחור בטקילה המתאימה לטעמכם, וליהנות מקוקטייל מרגריטה של מקצוענים. אם אתם זקוקים לייעוץ, נשמח לעמוד לרשותכם בטלפון 03-6039292