מוצר נוסף בהצלחה
****המחירים באתר אינם משקפים את המחירים בחנות**** מבחר יינות הרוזה הגדול בישראל**** למעלה מ-300 סוגי בירה מהארץ ומהעולם****
2021-06-24T17:06:30+03:00

בירה היא ללא ספק אחד המשקאות החריפים הנפוצים והאהובים ביותר בעולם. היא מרווה, מרעננת, משדרת קלילות ונעורים. טעמה הייחודי ומיתוגה הלוהט, לצד אחוז האלכוהול הנמוך יחסית, הופכים את הבירה למלכה הבלתי מעורערת של כל בר, מסיבה או אירוע חברתי. אם אתם מחפשים המלצות על סוגי בירות, כדאי לערוך היכרות עם סוגי בירות נפוצים בישראל  וללמוד על המשקה העתיק הזה.

 

היסטוריית הבירה על קצה המזלג

בירה היא אחד המשקאות העתיקים בעולם. ישנן עדויות לתהליכי ייצור בירה מהמזרח הקדום לפני עשרות אלפי שנים. אחד המיתוסים הרווחים הוא שהבירה התגלתה בטעות, לאחר שאנשים שתו משקה דגנים שתסס יתר על המידה וחשו התעלות רוח, שהתגלתה כתחושה אופיינית להשפעת האלכוהול. בימי קדם הייתה הבירה משקה נפוץ בעיקר במצרים העתיקה, שם ידועים כיום כ-17 סוגים שונים של המשקה, מתחילת האלף השלישי לפנה"ס בקרב גברים ונשים כאחד. על פי מחקרים, העבדים שבנו את הפירמידות בגיזה קיבלו מנה יומית של בירה, שהייתה מקור תזונתי ומרענן. שורשיו של מקור השם "בירה" מגיע מהמילה הלטינית bibere שפירושה 'לשתות'. לאחר מכן התגלגל השם לשפה הגרמנית bier – ומכאן התקבע שמה בשפה העברית ובשפות נוספות.  

 

תהליך ייצור בירה

הבסיס להכנת בירה כולל תהליך של תסיסת סוג מסוים של דגנים – שעורה, חיטה וכדומה. מהתססת הדגנים נוצר חומר הגלם המרכזי לייצור הבירה – מאלט, הנקרא בעברית לֶתֶת. בירה כוללת ארבעה מרכיבים עיקריים: לתת, מים, כשות ושמרים. על פי "חוק טוהר הבירה" הבווארי מהמאה ה-16, מרכיבי הבירה צריכים לכלול רק מים, לתת, שעורה וכשות. אולם בתקופה המודרנית נוספו לרשימה גם חיטה ושמרים. הכשות היא צמח שמעניק את הארומטיות האופיינית לבירה. השמרים מעצימים את תהליך התסיסה והפקת האלכוהול. תהליך הייצור כולל שני תהליכים: בישול ותסיסה. זמן התסיסה קובע במידה רבה את סוג הבירה, כאשר בבירה מסוג לאגר (Lager) התסיסה ממושכת יותר מאשר מסוג אייל (Ale).

 

סוגים של בירות

ישנם לא מעט סוגי בירות: לאגר, אייל, פילס, חיטה, בוק, פורטר, בלונד, סאמר אייל, טריפל בלגית, ipa ועוד. ההבדלים בין הטעמים השונים נקבעים על פי דרך ההכנה של כל סוג בירה, החל מחומרי הגלם, דרך תהליך הבישול ועד למשך התסיסה. סוגי בירות נפוצים ביותר הם לאגר ואייל. ההבדלים ביניהם נקבעים ממיקום התסיסה והטמפרטורה שבה הם מאוחסנים. טעמן של בירות נפוצות לרוב יהיה מסוג לאגר, כאשר סוגים של בירות אייל יתאפיינו לרוב בטעמים עמוקים, עשירים ומתובלנים יותר. לבירות מסוגים שונים יתאימו מאכלים שונים, ישנן בירות שמתאימות לבשר, לגבינה וגם לשוקולד.

 

סוגי בירות נפוצים בישראל – טל משקאות

אם אתם מחפשים אחר מגוון סוגי בירה בארץ – אתם מוזמנים להתרשם ממיטב סוגי בירות בישראל באתר ובחנות טל משקאות. בחנות תמצאו מגוון בירות בישראל – הכולל בירות בישראל שמיוצרות בגאווה בתוצרת כחול-לבן. מהיום תוכלו למצוא סוגי בירות בישראל לא רק גולדסטאר ומכבי, אלא גם סוגי בירות בוטיק שנבחרו בקפידה ממגוון מבשלות הבירה המקומיות, הידועות והאיכותיות ביותר בארץ. בין הבירות הייחודיות תוכלו למצוא שמות של בירות כגון שפירא, דאנסינג קאמל, ג'מס, הדובים ועוד.  

מחפשים אחר מגוון סוגי בירות איכותיות וייחודיות? מוזמנים להתרשם מהמגוון המרשים של בירות נפוצות בישראל באתר טל משקאות – חנות הבית שלכם בגוש דן לאלכוהול איכותי ומגוון. החנות מספקת בירות ומשקאות חריפים לברים, מסעדות, חנויות נוחות ובתי מלון בכל רחבי הארץ, ומתמחה בייעוץ, הכוונה ומכירת חבילות לאירועים מכל הסוגים. למידע נוסף צרו עמנו קשר באתר, בטלפון: 03-6039292, או בדוא"ל: talmashkaot2013@gmail.com.