עגלת קניות
סל הקניות שלך ריק
בעשורים האחרונים התפתחה בישראל תעשיית יין ענפה, המציעה הרבה סוגי יין טובים - לבנים, אדומים, יינות מבעבעים, רוזה ויינות קינוח. את מבחר היינות המעולים תוכלו למצוא ולהזמין עבור מחירים משתלמים בחנות ובאתר של טל משקאות.
אם אינכם בטוחים באיזה מבין מסוגי היינות הישראלים באתר לבחור, לרשותכם עומד הצוות שלנו הזמין לסייע בנושא. כמו כן, לפניכם מדריך יין ישראלי עם הסבר אודות סוגי היינות השונים, אשר מהווה גם מדריך יין למתחילים עם רקע והסברים אודות ההיסטוריה של ענף היין.
צריכת היין - עוד משחר ההיסטוריה
ההנחה היא שיין נוצר בתחילה במקרה, עקב שאריות של ענבים או מיץ ענבים שנותרו בכלי אחסון, תססו והפכו למשקה אלכוהולי. מסתבר שהיין מלווה את האדם עוד משחר ההיסטוריה, כך מלמדים שרידים של תהליכי ייצור שהתגלו באתרים ארכיאולוגיים במקומות כמו גיאורגיה כבר לפני שמונת אלפים שנה. ליינות אלו הוספו חומרים טבעיים שהאריכו את חיי המשקה. מלבד זאת התגלה ייצור יינות באיראן ובמצרים העתיקה מלפני שבעת אלפים שנה באזורים שהענבים לא גודלו אלא ייובאו אליהם.
מטבע הדברים, בכל מקום בעולם ייצרו את היין בטכניקות מעט שונות, עם זנים שונים של ענבים שהובילו להפקת סוגי יין אדום או לבן. תהליך הפקת היין החל בגתות עם דריכה על הענבים ואיסוף המיץ המתקבל, שלאחר מכן עבר עוד תהליך של סחיטה עם הפרדה של החרצנים והקליפות. אגב, גם מקליפות הענבים היה מקובל לייצר יין בהליך של מיצוי וחימום, תוך קבלת יין עניים באיכות ירודה שלא נשמר לאורך זמן. בנוסף, במקומות רבים למדו ליישן יין בכדים ואחר כך בחביות, וכך לשמרו לתקופות ממושכות.
מה שמשפיע על טיב היין המתקבל
ישנה שורה ארוכה של פרמטרים המשפיעים טיב היין המתקבל, איכותו וטעמו, לרבות סוג הענבים ממנו הופק היין, גיל הגפנים, האדמה בה הוא גדל, תנאי האקלים במקום, ועוד. כמו כן, בכל שנה תנאי האקלים משתנים וכך גם איכות הבציר של אותה שנה והיין המופק ממנה, למשל מינון שונה של יחסי שמש וגשם, רמת בשלות הענבים ומרכיבי האדמה.
בנוסף לכך, גם מאפייני תהליכי ייצור משפיעים על מאפייני היין המתקבל ואיכותו, לרבות תהליכי יישון המקובלים בקרב יינות אדומים אך גם בקרב כמה סוגי יין לבן, בדגש על יינות קינוח.
היסטוריית ייצור היינות בארץ ישראל
אחד מהמקומות בעולם הקדום, בו ייצור יינות היווה חלק מהנוף המקומי, היה בארץ ישראל. למעשה, בישראל ייצרו יין כבר מתקופת הברונזה, המקבילה לתקופה המקראית, ובהחלט קיים אזכור של גידול כרמים וייצור יין במקומות שונים בתנ"ך. היין עצמו שימש את יושבי הארץ לטקסים דתיים בחגים ובעתות שמחה.
יתרה מכך, לאורך השנים הגפן הפכה בישראל לסמל מקומי, ולאחד משבעת המינים, כאשר גפנים גדלו בסוכות לצידי ומעל גגות בתים, ויקבים ביתיים הוכנו ביישובים באמצעות גתות. ייצור היינות בישראל, שגם יוצא למדינות אחרות, צומצם במאה השביעית עקב הכיבוש המוסלמי שהוביל לעקירת כרמים ולשתילת עצי זיתים במקומם. מאז חלפו שנים רבות ורק במאה התשע עשרה חודשה התעשייה בארץ במושבות וביקבים של הברון רוטשילד.
למרבה השמחה, כיום ענף היינות מאוד מפותח בארץ וישנם הרבה יקבים שמפיקים יינות איכות מוערכים גם בחו"ל. את הענבים עבורם מגדלים במקומות שונים ברחבי הארץ, לרבות בהרי הגליל העליון, ברמת הגולן, הרי שומרון ויהודה, בשפלה וגם ברמת הנגב.
בחירת יין ישראלי שמתאים לכם
באתר שלנו תיהנו ממבחר עשיר ואיכותי של סוגי יין ישראלי לבן, אדום ורוזה, המגיעים מיקבים שונים ברחבי הארץ, ומוצעים בקשת רחבה של מחירים. מבין סוגי יינות אלו כל אחד יכול למצוא את המשקה המתאים לו, בין אם מדובר בסוגי יין אדום או לבן, ומי שמתקשה יכול להיעזר בצוות שלנו לקבלת שמות של יינות מומלצים שמתאימים לו.
עם זאת, יש להבין כי בחירת יין מתאים היא לא אחת עניין של טעם, של העדפה וצרכים אישיים, בין אם מבקשים יין יותר קליל או יותר כבד, יין שילווה ארוחה מלאה או ארוחת גבינות, יין לפגישה רומנטית ביום או בערב, וכדומה. למשל, יין אדום לרוב יתאים לארוחת ערב בשרית מלאה, בעוד שיין לבן או יין רוזה ילך עם ארוחה קלילה בצהריים, ואילו למסיבות ניתן לבחור ביין רוזה או יין מבעבע.
שמות יינות ישראלים מומלצים
רוצים לקבל המלצות עבור יינות ישראלים טובים? באתר שלנו תיהנו משלל יינות ישראליים מובחרים מסוגים שונים ובקשת רחבה של מחירים. למשל, מי שמחפש יין טוב ולא יקר לארוחת שישי קיצית, יכול לבחור יין רוזה יבש מוני טייל אוף רוז 2021, העשוי מענבי קברנה סוביניון. זהו יין שעבר תהליך של התססה קרה וממושכת, והתוצאה היא משקה ייחודי בעל גון כתמתם וטעם רענן. הוא בהחלט נעים ואלגנטי, ויש לו ארומה פירותית של פירות הדר ופירות טרופיים, תות שדה ואפרסק.
מצד שני, לימי הקיץ ניתן לבחור ביין רוזה 2022 של יקב בן זמרה, שהינו משקה פרחוני העשוי מענבי סירה מלאים בגוף ונפח, ביחד עם ענבי פינו גרי מרעננים. כמו כן, לארוחה בשרית מלאה תוכלו לבחור ביין מרלו 2018 של יקב ירדן שברמת הגולן. זהו יין שעבר הליכי יישון בחביות קטנות של עץ אלון צרפתי למשך שמונה עשר חודשים, והוא עשיר בטעמיו עם סיומת ארוכה וגוף מלא, וארומה של פירות יער ושוקולד.
אם אתם מחפשים יין יותר משובח, למשל עבור ערב חג או יום נישואין, תוכלו לבחור ביין אלגנטי עם גוף מלא של יקב שילה פסיפס מסוג אקסלוסיב אדישן. זהו יין המכיל ענבי קברנה סוביניון וקברנה פרנק, שיושן בחביות של עץ אלון צרפתי למשך עשרים חודשים, והמשלב טעמים של דובדבנים, פירות יער ועשבי תיבול.
יין מעולה נוסף הינו קברנה סוביניון גליל 2014 של יקב אלכסנדר מהגליל העליון, המשלב ענבים שנבחרו בקפידה מסוג קברנה סוביניון ביחד עם קברנה פרנק ופטי וורדו. כל זאת מוביל ליין מושלם, עמוק מורכב, עם שכבות של טעמים, שיכול להתיישן עד שנים רבות.
ולבסוף, אם אתם מבקשים לפתוח בקבוק יין לאירוע חד פעמי, כמו הצעת נישואין, תוכלו לבחור ביין גראנד רזרב 2013 של יקב אלכסנדר. זהו יין המכיל שישה זנים של ענבים ונחשב לבעל טעמים מפתיעים ברמה בינלאומית, לאחר שיושן למשך ארבעים ושמונה חודשים בחביות שכל שנתיים הוחלפו לחביות חדשות.
להזמנת יינות ישראלים איכותיים ומומלצים ישירות דרך האתר של טל משקאות לחצו כאן.