מוצר נוסף בהצלחה
****המחירים באתר אינם משקפים את המחירים בחנות**** מבחר יינות הרוזה הגדול בישראל**** למעלה מ-300 סוגי בירה מהארץ ומהעולם****
2023-12-21T10:50:04+02:00
אם יש משקה אלכוהולי מועדף ליצירת קוקטיילים, זהו ללא ספק הרום. במאמר הבא נסביר לכם מה זה בדיוק רום, אילו סוגי רום יש בשוק, וכמובן גם נביא דוגמאות מובחרות למתוכנים של  קוקטיילים עם רום.

סיפורו חוצה היבשות של הרום 


רום הוא משקה בן מאות שנים, לבן, פשוט, קשוח ומחוספס. הוא הולך נהדר עבור מי שרוצה לתפוס ראש, ומשתלב נפלא עם ג'ינג'ר אייל, ליים או מיץ לימון. כמובן שיש אינספור קוקטיילים על בסיס רום.

הרום מופק מקני סוכר שמקורם בסין ובהודו, שהמשיכו לאפריקה בה ייצרו מהם משקאות אלכוהוליים כבר לפני אלף וחמש מאות שנה. עם גילוי יבשת אמריקה, היא הפכה לאזור מעולה לגידול קני סוכר ומכאן גם החלה להתפתח, בייחוד באזור הקריביים, תעשייה משגשגת של ייצור רום שהפכה גם למזוהה עם יורדי ים ופיראטים.

בתחילה אהבו לשתות משקאות עם רום שהיה בהם קינמון ומים, או אגוז מוסקט, משקה שכיום משווק תחת המותג קפטן מורגן. בהמשך, מהקריביים הרום היגר לאמריקה ולאירופה, ולא עבר הרבה זמן עד שהחלו לייצר ממנו מגוון סוגים לצד שפע של קוקטיילים.

מתכונים לקוקטייל עם רום


כאמור, בברים ובפאבים תוכלו ליהנות ממגוון עשיר של משקאות קוקטייל על בסיס רום, כדוגמת המתכונים הבאים :

  • דקירי אולד פאשן - קוקטייל רום לבן שקרוי על שם עיירה בקובה, שם הכינו לכורים משקה מעודן מרום ולימון. את הקוקטייל מכינים מרום לבן פשוט או מרום זהוב שיש בו קרמל. להכנת מנה אחת יש לשים בשייקר מיץ מחצי לימון, כפית סוכר ומאה מ"ל של רום, מוסיפים הרבה קרח ומשקשקים היטב, ומגישים בכוסות מרטיני או לואו בול.
  • מוחיטו רום - להכנת מנה צריך כף סוכר, לימון ליים, עלי נענע וחמישים מ"ל של רום. לקצוץ את הנענע ולערבב. כעת לוקחים כוס לואו בול, מכניסים לתוכה קוביות קרח, מוזגים את תערובות הרום לכוס, ובמקום שנותר מוזגים סודה קרה.
  • רום סאוור - משקה טעים במיוחד על בסיס לימון או ליים וממתיק. להכנתו יש לעשות שימוש בארבעים וחמישה מ"ל של רום איכותי, מיץ של ליים אחד, וחמישה עשר מ"ל של שרי מתוק. כמו כן, מכינים עשרים מ"ל של כרמל מלוח על ידי בישול שלוש כפות של סוכר לכדי קרמל, הוספת שלוש כפות מים רותחים ומעט מלח. את כל המרכיבים מעבירים לשייקר יחד עם עוד חמש קוביות קרח, משקשקים היטב ומגישים מסונן בכוס גביע.
  • אפטר 8- קוקטייל לשמונה בערב (או בבוקר..) המורכב ממנה של רום כהה מובחר, חצי מנה של דבש, חצי מנת אייריש קרים וכפית של פרנה ברנקה. בשייקר משקשקים את כל הרכיבים ומוזגים אותם לכוס לואו בול או מרטיני, עם הרבה קרח. מעל ניתן לגרד אגוז מוסקט ולקשט עם עלי נענע. 
  • דארק אנד סטורמי - קוקטייל שמגיע אלינו מאזור ברמודה, המורכב ממנה של רום כהה ומקורמל, חצי מנת דבש וחצי מנה של מיץ לימון סחוט. את כל הרכיבים מוזגים לכוס גבוהה ומערבבים, מוסיפים קרח ומוסיפים במקום שנותר בירת ג'ינג'ר.
  • וואייט קובנו- קוקטייל משובח המורכב ממנה של רום מיושן, חצי מנה של קרם קוקוס, חצי מנה של קלוואה. מערבבים את כל הרכיבים עם הרבה קרח בלואו בול ומגישים.  
  • מא תאי- קוקטייל רום טעים וחזק שלוקח אותנו למזרח הרחוק. הוא מורכב ממנה של רום כהה ומנה של רום בהיר, מנה של טרפילסק, חצי מנה של אמרטו, מנה של חמוץ מתוק ומעט גרנדין. את כל המרכיבים מערבבים בשייקר או צנצנת ומגישים בכוס גבוהה.
  • קובה ליברה- קוקטייל פשוט, קל, צונן ומרענן, הכולל מנה וחצי של רום לבן שמוזגים לכוס גבוהה, לה מוסיפים קרח וקוקה קולה, שותים ונהנים.
  • רום שוקולד- קוקטייל מתוק ושוקולדי שלהכנתו יש לערבב שתי כפיות של קרם דה קקאו, שתי כפיות של קרם דה מינט, חצי מנה של רום לבן, שתי כפיות של שמנת מתוקה וקרח שבור. את התערובת מסננים ומוזגים לכוס אולד פשיין, ואז מוסיפים קוביות קרח ומוזגים בעדינות מעל המשקה כפית של רום כהה.
  • רום קפוא עם דבש- משקה צונן וטעים במיוחד שלהכנתו מערבבים במיקסר במהירות גבוהה (כחמש עשרה שניות) מנה של רום כהה, קרח כתוש, כף של מיץ לימון ושלוש כפיות של דבש. כעת מסננים את המשקה, מוזגים לכוס אולד פשן ומוסיפים קוביות קרח.


להזמנת סוגים מובחרים של רום ומשקאות נוספים להכנת קוקטייל רום לחצו כאן.