מוצר נוסף בהצלחה
****המחירים באתר אינם משקפים את המחירים בחנות**** מבחר יינות הרוזה הגדול בישראל**** למעלה מ-300 סוגי בירה מהארץ ומהעולם****
2024-04-18T09:51:49+03:00

מתכונים לקוקטיילים ביתיים הם שימושיים מאוד לכל מי שאוהבים ליהנות ממשקה טוב בשעות הפנאי או נהנים לארח בסטייל. אם אתם נמנים עם אחת הקבוצות הללו, המשיכו לקריאת השורות הבאות, שבהן נסקור כמה סוגים של קוקטיילים מומלצים ומוצלחים במיוחד, שניתן להכין בבית במינימום מאמץ.


מי אמר "קוקטיילים להכנה בבית" ולא קיבל?

מי לא אוהב קוקטיילים? לגימת קוקטייל היא בין הדרכים הכיפיות, היצירתיות, המרעננות והקלילות יותר שבהן ניתן להנות ממשקאות אלכוהוליים - גם אם אינכם נמנים עם חובבי הספירטים או בעלי הקיבולת הגבוהה למשקאות חריפים. 


הכנת קוקטיילים - או כפי שהיא ידועה בעגה המקצועית: מיקסולוגיה, היא אומנות לכל דבר ועניין, שהתמקצעות בה כרוכה ברכישת ידע רב ולמידה מתמדת על סוגי משקאות שונים, טכניקות ערבוב שונות וצורות הגשה מגוונות. אולם אין פירושו שרקיחת קוקטיילים מיועדת לברמנים ומיקסולוגים מומחים בלבד! 


בין אם תחום המשקאות האלכוהוליים קורץ לכם, ובין אם חיפשתם דרך מהנה להרשים את האורחים שלכם - אין סיבה שלא תלמדו איך להכין את הקוקטיילים החביבים עליכם בביתכם. במדריך הבא נשתף אתכם בכמה מתכונים לקוקטיילים אהובים במיוחד שקל וכיף להכין במטבח הביתי.


"קלאס באפס מאמץ": קוקטיילים קלים להכנה

ישנם סוגים שונים של מתכוני קוקטיילים פופולריים בישראל, שמקורם במדינות שונות בעולם. 

למעשה, מרבית מתכוני הקוקטיילים המלווים אותנו מזה שנים רבות בברים, מועדונים, מסעדות ואירועים בארץ, "עשו עלייה" לישראל בעקבות תרמילאים שנתקלו בהם לראשונה במהלך הטיול אחרי הצבא בדרום אמריקה או מרכז אמריקה, או בזכות מסעדנים שפגשו במסעותיהם הקולינריים בניכר במשקאות מעורבבים מסוגים שונים, והחליטו לשלב אותם כחלק מתפריט הקוקטיילים בבית הקפה או המסעדה שלהם. כך או כך, המכנה המשותף לקוקטיילים האהובים ביותר, הוא קלות ההכנה שלהם. לרוב מדובר במשקאות שקל יחסית להכין בבית, על ידי ערבוב בין שניים או שלושה רכיבים בסיסיים, שמניב תוצאה מנצחת וטעימה להפליא.


כל עונה והקוקטיילים שלה

חילופי העונות בדרך כלל מלווים לא רק בשינויים במזג האוויר ובמלתחה, אלא גם לשינוי באווירה ובזמינות חומרי הגלם. בדיוק כשם ששפים עורכים שינויים בתפריטי המסעדות שלהם על בסיס עונתי כדי לנצל את היצע המרכיבים הטריים ביותר, כך מומלץ גם לעשות בהכנת קוקטיילים בבית. 

על מנת לספק לכם השראה ורעיונות, החלטנו לסקור כמה דוגמאות לקוקטיילים עונתיים נפלאים ששווה לכם לאמץ.


מתכוני קוקטיילים קיציים מרעננים וממריצים

עם בוא הקיץ ועליית הטמפרטורות, מתגבר גם הצמא למשקאות קרים, מרעננים ומרווים במיוחד.

כאלו הם בדיוק שני מתכוני הקוקטיילים הבאים:

קוקטייל frosé (הלחם של המילים frozen ו- rose) 

'פרוזה' הוא קוקטייל קיצי, מרווה ומרענן מאין כמוהו - ולא פחות חשוב מכך: קל להכנה.


מה צריך?

כ-4  כוסות אבטיח קפוא ומתוק חתוך לקוביות 

1 בקבוק של יין רוזה (750 מ"ל)

2 כפות של מיץ לימון סחוט טרי (גם ליים יתאים)


חופן עלי נענע שטופים


איך מכינים?

  1. שמים במיקסר את קוביות האבטיח הקפואות, יין הרוזה ומיץ הלימון. 

  2. טוחנים עד שמתקבל מרקם של ברד.

  3. מוזגים לכוסות קפואות שקוררו במקפיא מבעוד מועד.

  4. מעטרים בעלי נענע.

  5. מגישים מיידית ורואים איך כולם מתמוגגים.


קוקטייל "ליצ'י לאריות" 

מדובר במתכון קל וטעים שמתאים במיוחד לחובבי קוקטיילים מתוקים.

לטובת אלו מכם שתהו לפשר שם הקוקטייל, נספר כי משקה הארק מאופיין בצבע הלבן העכור שהוא מקבל כאשר הוא מוגש עם קרח, שבזכותו הוא זכה לכינוי "חלב אריות". השילוב בין ארק בקרח לכדורי ליצ'י, הוא שהוליד את שמו המיוחד של קוקטייל זה.


מה צריך?

60 מ"ל ארק

כדורי ליצ'י טריים או משימורים

עלי נענע שטופים

קרח

ספרייט

כפית סילאן (לא חובה - אבל מומלץ!)


איך מכינים?

1. מועכים את הליצ'י ועלי הנענע בכוס גבוהה (כוס הייבול), עד לקבלת מחית. 

2. מוסיפים קרח.

3. מוזגים את הארק.

4. משלימים עם ספרייט עד ¾ מגובה הכוס.

5. סוגרים עם הסילאן.

6. מערבבים הכל היחד עם סטירר.

7. לוגמים בהנאה ועפים על עצמנו.


מקובה באהבה: קוקטייל המוחיטו המפורסם

קוקטייל מוחיטו, הוא קוקטייל קלאסי ומרענן שמקורו בקובה ועשה לעצמו שם ברחבי הגלובוס.


מה צריך?

ליים או לימון חתוך לקוביות

3 גבעולי נענע טרייה

45 מ"ל רום לבן

ספרייט
קרח


איך מכינים?

  1. מניחים בכוס גבוהה (הייבול) את הלימון ועלי הנענע.

  2. כותשים ביחד עד שהתערובת מגירה מיץ.

  3. מוסיפים ספרייט.

  4. מוזגים את הרום.

  5. מצרפים קרח.

  6. מערבבים היטב

  7. לוגמים בהנאה.


קצרים בזמן? אל דאגה - במיוחד עבורכם השיקה חברת הרום בקארדי קוקטייל מוחיטו מבוקבק.

כל שנשאר לכם לעשות הוא להוסיף לתערובת המוכנה מראש קרח גרוס, לקשט בעלי נענע טריים ולקצור מחמאות מהאורחים.


אל תהיי קשאסה - שתי קאיפיריניה

קוקטייל קפיריניה הוא משקה חמוץ מתוק ומקפיץ במיוחד, שנחשב למרענן הרשמי של ברזיל.

מושלם לאירוח בקיץ במסיבות ובכל סוגי האירועים.


מה צריך?

2 כפיות סוכר חום

60 מ"ל קשאסה

15 מ"ל מי סוכר

קרח כתוש

לימון טרי חתוך לקוביות


איך מכינים?

  1. מניחים בכוס נמוכה (כוס לואו בול) את קוביות הלימון.

  2. בעזרת כותש עץ מועכים את הלימון עד לקבלת מיץ. 

  3. מוזגים את הקשאסה.

  4. מוסיפים את הסוכר החום ומי הסוכר.

  5. מצרפים את הקרח.

  6. מערבבים הכל יחד עם סטירר.



קוקטייל בליני אביבי

קוקטייל הבליני הוא קלאסה ונציאנית מתחילת המאה ה- 20 שמוגשת כיום במסעדות וברים ברחבי העולם כולו. מדובר בשילוב מנצח בין יין נתזים יבש למחית אפרסקים טרייה.


מה צריך?

50 מ"ל מחית אפרסקים (טרייה או משימורים)

100 מ"ל פרוסקו רוזה יבש צונן (ניתן להחלפה בכל סוג אחר של יין לבן יבש ומבעבע)


איך מכינים?

1. ממלאים כוס שמפניה עד 1/4 מגובהה במחית האפרסק.

2. יוצקים מעל את היין המבעבע.

3. מאחדים בין הרכיבים בערבוב עדין.

4. מגישים מיד.


עם מועבט או בלי: הקוקטייל הסתווי שכיף ללגום בכל עונה

את קוקטייל הג'ין וטוניק אין צורך להציג. מדובר בקלאסיקה פופולרית, מרעננת וקלילה, שעשתה קאמבק במועדונים, בברים ובאירועים בארץ בשנים האחרונות - ואין סיבה שלא נהנה ממנה גם בנוחות של ביתנו, ואם כבר - אז רצוי עם ג'ין בומביי סאפייר איכותי.


למען הדיוק נציין כי ג'ין אנד טוניק הוא לא ממש קוקטייל בהגדרתו, אלא משקה מעורבב שמורכב מהרכיבים המצוינים בשמו בלבד.

מה צריך? 

60 מ"ל של ג'ין

150 מ"ל טוניק
קרח

פרוסת לימון לקישוט

 

איך מכינים?

  1. מוזגים את הג'ין לתוך כוס גבוהה (הייבול) עם קרח.

  2. סוגרים עם מי טוניק.

  3. מערבבים בעדינות ומשתדלים שלא לגרום לגזים של מי הטוניק לצאת.

  4. מקשטים בפרוסת הלימון.


לסיכום

אם מדריך הקוקטיילים הזה, עשה לכם חשק לפתוח בר בבית או לארגן מסיבת קוקטייל לחברים,

זה הזמן להצטייד בכמה משקאות בסיס שיאפשרו לכם להכין מבחר קוקטיילים ביתיים.
מוזמנים להתרשם ממגוון המשקאות העצום בחנות האונליין שלנו ולהזמין משלוח מהיר עד הבית או לאיסוף עצמי מהחנות שלנו בחולון. בואו לבקר!