מוצר נוסף בהצלחה
****המחירים באתר אינם משקפים את המחירים בחנות**** מבחר יינות הרוזה הגדול בישראל****למעלה מ-300 סוגי בירה מהארץ ומהעולם****
2025-01-15T14:45:35+02:00

מוחיטו הוא אחד המשקאות הקיציים המרעננים והפופולריים ביותר בעולם. מקורו של המשקה בקובה, שם הוא הומצא במאה ה-19. המוחיטו המסורתי מכיל רום לבן, עלי נענע טריים, סוכר, מיץ ליים וסודה. השילוב של המרכיבים יוצר טעם מרענן מתקתק וחמצמץ, המושלם לימים חמים.

מכיוון שהמשקה כל כך פופולרי, רבים רוצים ללמוד איך מכינים מוחיטו בבית. למרבה השמחה, מתכון מוחיטו הוא בדרך כלל מאד פשוט, במיוחד כשמדובר על מוחיטו קלאסי. כך אפשר ליהנות ממשקה איכותי וטעים בכל שעה והזדמנות, עם המשפחה או האורחים. בנוסף, בהכנה ביתית של מוחיטו, יש שליטה מלאה על מרכיבים, כמויות וטעמים, מה שמאפשר להתאים את הקוקטייל לחיך האישי.

 

לשקשק בבית: מתכון למוחיטו קלאסי

גם אנשים חסרי ניסיון בהכנת קוקטיילים, יכולים להכין את המשקה האהוב בבית בקלות. כאשר מכינים מוחיטו, מומלץ להכין מראש מתכון קנקן, מכיוון שמדובר במשקה מרענן וקליל שנהוג למזוג לכוסות גבוהות. הנה מתכון פשוט למוחיטו עם רום איכותי וחומרים שניתן למצוא בקלות בכל מקום.

 

הכנת מוחיטו: מתכון פשוט צעד אחרי צעד

מרכיבים ל-4 כוסות מוחיטו:

60 מ"ל רום לבן איכותי

20 עלי נענע טריים ורעננים

4 כפות סוכר לבן

1/2 ליים טרי, פרוס

מי סודה

קרח

הכלים הדרושים:

שייקר גדול או קנקן
כלי כתישה (מאדלר) או כף עץ ארוכה

כוס גבוהה לכל משקה


אופן ההכנה:

1. מעבירים את עלי הנענע, פרוסות הליים והסוכר לשייקר או לקנקן.

2. באמצעות הכותש או הכף, כותשים בעדינות את המרכיבים יחד. המטרה היא לשחרר את השמנים מהנענע ואת המיצים מהליים, ולאפשר לסוכר להתמוסס.

3. מוסיפים את הקרח ואת הרום ומשקשקים או מערבבים היטב, עד שהשייקר או הקנקן מתקררים מבחוץ.

4. מניחים קוביות קרח בכוסות גבוהות ומוזגים את הקוקטייל לכוסות, כך שיישארו 2-3 ס"מ מהשפה העליונה של הכוס.

5. משלימים את הקוקטייל עם מעט מי סודה, ומקשטים כל כוס עם פרוסת ליים ועלה נענע טרי. מגישים מיד.

 

איך להכין מוחיטו בטעמים מעניינים?

  • מוחיטו תותים או פירות יער: מוסיפים תותים או פירות יער טריים כתושים למתכון הבסיסי.
  • מוחיטו ג'ינג'ר-ליים: מוסיפים ג'ינג'ר טרי כתוש וקליפת ליים למרכיבים.
  • מוחיטו קיווי ומלפפון: כותשים קיווי ומלפפון חתוכים, ומוסיפים למשקה לטעם מרענן וייחודי.

 

איך מכינים מוחיטו - טיפים והמלצות

  • בחרו ברום לבן משובח לתוצאה הטובה ביותר. רום איכותי משדרג את הטעם הסופי של המשקה.
  • חשוב להשתמש בנענע טריה ואיכותית, בעלת עלים שלמים.
  • ניתן להתאים את כמות הסוכר לטעם האישי, ולהפחית אותה במידת הצורך.
  • אפשר להגיש את המוחיטו בקנקן גדול לאירוח או להכין כל מנה בנפרד.
  • מי שמעדיפים לא להתעסק עם הכנת המוחיטו בעצמם, יכולים להזמין משקה מוחיטו איכותי מוכן מראש, וליהנות ממנו בכל זמן בלי הכנות מיוחדות.

 

טל משקאות - משקאות אלכוהוליים איכותיים להכנת קוקטיילים

כאשר רוצים להכין מוחיטו, מרכיבים איכותיים הם הבסיס להצלחת המתכון. אם גם אתם רוצים להכין את המשקה האהוב והמרענן הזה בבית, אנחנו ממליצים לכם על רום משובח מתוצרת בקרדי - אחת מיצרניות האלכוהול המובילות בעולם, שמתמחה בהכנת רום. כל מה שנשאר לכם זה להזמין את הרום הביתה בקלות ובנוחות, להצטייד בכמה מרכיבים פשוטים ולהתחיל לשקשק. מעדיפים ליהנות ממוחיטו טעים באפס מאמץ? אנחנו מציעים לכם להזמין גם משקה מוחיטו מוכן ואיכותי של בקרדי. אם יש לכם שאלות נוספות, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטלפון 03-6039292