מוצר נוסף בהצלחה
****המחירים באתר אינם משקפים את המחירים בחנות**** מבחר יינות הרוזה הגדול בישראל****למעלה מ-300 סוגי בירה מהארץ ומהעולם****
2025-01-15T14:52:02+02:00

סנגריה היא משקה מסורתי פופולרי שמגיע מספרד ומהווה חגיגה של צבעים, טעמים וריחות. פירוש שמה, המגיע מהמילה הספרדית sangre (דם), מתייחס לצבעו העמוק והעשיר של היין האדום המשמש כבסיס למשקה. אבל סנגריה היא הרבה מעבר למשקה – היא סמל של שמחה, אירוח ואווירה קלילה, ומתאימה לכל עונה ואירוע.

 

ההיסטוריה של הסנגריה

את המשקה המפורסם והאהוב החלו להגיש במאה ה-18 בספרד ובפורטוגל, על בסיס יין אדום. בתקופות שבהן איכות היין הייתה נמוכה יחסית, הוספת פירות ותבלינים שיפרה את טעמו והפכה אותו לנגיש יותר. כך נולד למעשה מתכון לסנגריה, שהפך במהרה לחלק בלתי נפרד מאירוח ספרדי מסורתי. כיום, כאשר מכינים סנגריה, מתכון הוא עניין גמיש, וניתן למצוא אותה בגרסאות שונות ברחבי העולם.

 

סנגרייה חמה או קרה?

במקור, סנגריה הוגשה בגרסתה הקרה בלבד, כמו שמגישים יין אדום - בטמפרטורת החדר או מקורר מעט. עם השנים, החלו להגיש סנגריה חמה בימים קרים, כמשקה חורפי מתקתק. החיפוש המתמיד אחרי מתכון לסנגריה חמה מוכיח, שהשילוב של יין אדום חמים ותבלינים עזי טעם כמו קינמון וציפורן, הוא שילוב מנצח לחימום הגוף והרגעת הנפש.

 

מתכון לסנגרייה לכל אירוע ועונה

כאמור, עם השנים נוצרו גרסאות שונות של סנגרייה, אותן מכינים לפי מתכונים שונים. מתכון לסנגרייה חמה או סנגרייה קרה קלאסית, מבוסס על יין אדום. אך בנוסף, כיום נהוג להכין גם סנגריה קרה המבוססת על יין לבן, ומכונה סנגריה לבנה.

 

סנגריה חמה - מתכון חורפי קלאסי

כאמור, כאשר מכינים סנגריה חמה, מתכון הוא עניין שנתון לפרשנות. עם זאת, היא תמיד מבוססת על יין אדום ותבלינים מחממים, שמוסיפים לה ארומה עזה ועומק טעמים.

מתכון סנגריה חמה:

מרכיבים:

1 בקבוק יין אדום יבש
2 תפוזים, פרוסים על קליפתם
1 לימון, פרוס על קליפתו
1 מקל קינמון
5 מסמרי ציפורן
3 כפות סוכר חום
1/4 כוס ברנדי או רום (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את היין בסיר על אש נמוכה, מבלי להרתיח.
  2. מוסיפים את התפוזים, הלימון והתבלינים ומערבבים בעדינות.
  3. מוסיפים סוכר חום, מערבבים וממשיכים לבשל כ-15 דקות.
  4. מסירים מהאש, אם רוצים מוסיפים ברנדי או רום, ומניחים להתקרר מעט.
  5. יוצקים לכוסות או לקנקן ומעטרים במקל קינמון.

 

סנגריה קרה - מתכון קיצי מרענן

סנגריה קרה היא משקה פירותי מושלם לימות הקיץ החמים, עם יין אדום, פירות טריים וסודה מבעבעת.

מתכון לסנגרייה קרה:

מרכיבים:

1 בקבוק יין אדום חצי יבש
תפוח ירוק, אפרסק ותותים חתוכים
1/4 כוס ליקר תפוזים
1/2 כוס סודה
קוביות קרח

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את היין, הפירות והליקר בקנקן גדול.
  2. מקררים במקרר לפחות שעתיים, כדי לתת לפירות לספוג את טעמי האלכוהול.
  3. מוסיפים סודה וקוביות קרח ומגישים.

 

מתכון לסנגריה לבנה

סנגריה לבנה היא גרסה קלה ועדינה יותר של המשקה, המבוססת על יין לבן ופירות בהירים.

מתכון לסנגרייה לבנה:

מרכיבים:

1 בקבוק יין לבן יבש או חצי יבש
אגס, ענבים ותפוחים חתוכים
1/4 כוס ליקר תפוחים
1/2 כוס סודה או מיץ תפוחים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את היין, הפירות והליקר בקנקן גדול.
  2. מקררים במקרר לפחות שעתיים, כדי לתת לפירות לספוג את טעמי האלכוהול.
  3. מוסיפים סודה או מיץ תפוחים, ומוזגים לכוסות עם קרח ופירות לקישוט.

 

4 טיפים חשובים להכנת סנגרייה חמה או קרה

  • מכיוון שהוא הבסיס לטעמי המשקה, חשוב לבחור יין איכותי להכנת המשקה.
  • מומלץ לתת טעם עדין נוסף למשקה בעזרת ליקר פירות משובח.
  • אם רוצים לחזק, אפשר להוסיף משקה חריף כמו רום או ברנדי.
  • להגשה מושלמת, מומלץ לקשט את הכוסות בפלח פרי או במקל קינמון.

 

טל משקאות - יינות אדומים ולבנים להכנת סנגריה חמה או קרה

בין אם אתם אוהבים משקה חמים ומנחם של חורף או לגימה מרעננת ביום קיץ, סנגריה עשירה בפירות היא התשובה. באתר שלנו תוכלו למצוא שפע של יינות אדומים ולבנים של מיטב היקבים בארץ ובעולם, שישמשו בסיס נהדר למשקה הספרדי הפופולרי. כל מה שתצטרכו להוסיף אלה כמה פירות עונתיים ותבלינים מחממים, ותוכלו ליהנות ממשקה עונתי טעים ומושלם לאירוח אצלכם בבית. אם אין לכם זמן לבשל או לצנן את הסנגריה, תמיד תוכלו לקצר תהליכים עם סנגריה מוכנה ואיכותית, שתשמח את הלב. לכל שאלה נוספת, אתם מוזמנים להתייעץ עם הצוות המקצועי של "טל משקאות" בטלפון 03-6039292