מוצר נוסף בהצלחה
****המחירים באתר אינם משקפים את המחירים בחנות**** מבחר יינות הרוזה הגדול בישראל****למעלה מ-300 סוגי בירה מהארץ ומהעולם****
2024-05-16T14:34:31+03:00

כשמדברים על קינוח לארוחה, לא מדובר רק במנה כמו עוגה או מוס, אלא גם ביין עשיר ומתוק שנקרא יין קינוח. מזיגה של יין קינוח מתוק בסוף הארוחה, מעניקה לה סיומת קלאסית ויוקרתית. כדי שתהיה מוצלחת, חשוב לבחור יין קינוח מומלץ של יקב איכותי.

שתיה של יינות קינוח היא מנהג נפוץ ברחבי העולם. אמנם בישראל הם פופולריים פחות, אך בשנים האחרונות, עם ההתפתחות של תרבות היין המקומית, עלתה גם המודעות למשקה הייחודי. העלייה בביקוש הובילה יקבים ישראליים מובילים להוסיף למבחר גם יינות קינוח משובחים.

 

מה זה יין קינוח?

יינות קינוח הם יינות שנהוג למזוג בסיום הארוחה, כקינוח בפני עצמו או לצד קינוחים אכילים. היינות הללו מתוקים, עשירים ומורכבים בטעמם, ויש להם כמה מאפיינים ייחודיים, המבדילים אותם מיינות רגילים. ההבדל הבולט ביניהם הוא באחוזי הסוכר - בדרך כלל יין קינוח מכיל יותר מ-15% סוכר, לעומת יין רגיל המכיל בין 0-15% אחוזי סוכר. יש לכך כמה סיבות, הנעוצות בתהליך הייצור שלהם:

  • ענבים - כדי להכין יינות קינוח לרוב משתמשים בזני ענבים בעלי תכולת סוכר גבוהה. אלה יכולים להיות גם ענבים קפואים, או כאלה הנגועים בפטרייה ייחודית בשם בוטריטיס (בשפה המקצועית "ריקבון אציל").
  • בציר - את הענבים המשמשים לייצור של יין קינוח מתוק נהוג לבצור באיחור, מה שמעלה את רמת הסוכר.
  • תסיסה - בשונה מיין רגיל, כשמייצרים יינות קינוח עוצרים את תסיסת שמרים בשלב מוקדם יחסית. משום כך הם אינם מסיימים לאכול את כל סוכרי הענבים, ואלה נשארים ביין. 
  • ייבוש - ישנם יצרנים הנוהגים לייבש את הענבים באוויר הפתוח. ככל שהם מאבדים נוזלים, אחוזי הסוכר שלהם עולים.

 

3 הבדלים בין יינות קינוח ליינות רגילים

מעבר לתהליכים הללו, שהופכים את יין הקינוח למתוק במיוחד, ישנם כמה הבדלים נוספים בינו לבין יין רגיל. הנה העיקריים שבהם:

  1. יישון - פעמים רבות מיישנים יין קינוח בחביות עץ בשמש, תחת כיפת השמיים. הדבר מעמיק את טעמיו הסופיים של היין.

  2. אלכוהול - בעוד שיינות רגילים לרוב מכילים בין 9-14% אלכוהול, יינות המוגשים לקינוח מכילים 15-20%. יינות קינוח מחוזקים, יכולים להכיל עד 23% אלכוהול.

  3. טעם - אמנם ישנם גורמים רבים המשפיעים על טעמו של יין, אך יין המיועד לקינוח תמיד יהיה מתוק ובעל טעמים מורכבים ועמוקים יותר משל יין רגיל.

 

סוגים של יינות מתוקים לקינוח

כפי שניתן להבין, יין קינוח מתוק אינו מוצר גנרי ותכונותיו מושפעות ממגוון גורמים. עם זאת ניתן לחלק את יינות הקינוח לכמה קבוצות עיקריות:

  • יין קינוח לבן, שעשוי מזני ענבים לבנים
  • יין קינוח אדום, שעשוי מזני ענבים אדומים
  • יין קינוח מחוזק, בדרך כלל בתוספת ברנדי
  • יין קרח, המיוצר מענבים שנסחטו כשהם קפואים
  • יין טוקאי הונגרי או סוטרן צרפתי, המיוצרים מענבים בעלי "ריקבון אציל"

 

איך מגישים יין קינוח?

אחרי שבוחרים יין מתוק מומלץ ואיכותי לסיום הארוחה, חשוב לדעת איך להגיש אותו. מועד מזיגת היין יכול להיות בשלבים שונים - לפני הגשת הקינוח, יחד עם הקינוח או אחריו. עם זאת, יש מי שמגישים יינות מתוקים דווקא כאפריטיף, לפני תחילת הארוחה.

נהוג להגיש את היין כשהוא קריר, בטמפרטורה של בין 10-13 מעלות. חשוב לא להגיש אותו קר או חם מדי, דבר שיפגע בטעמיו העשירים. נהוג למזוג את היין לכוסות קטנות יותר מאלה של יין רגיל, המכונות "כוסות טוליפ", שמדגישות את הארומות והטעמים שלו.

 

טל משקאות - מבחר של יינות מתוקים מומלצים לקינוח

אנחנו ב"טל משקאות" מאמינים, שהגשה של יין קינוח היא אקורד סיום מרשים ומעניין לכל ארוחה. אם גם אתם רוצים להוסיף טאץ' קלאסי ומפתיע לאירועים המשפחתיים והחברתיים שלכם, בחנות האינטרנטית שלנו תוכלו למצוא כמה יינות קינוח מומלצים, ביניהם: "ענבר" של יקב "הר אודם" - יין לבן מחוזק בסגנון פורט; יין אדום מחוזק מענבי מרלו של יקבי "תשבי"; וכן את "הר סיני" של יקב "אור הגנוז" - יין אדום מתוק מענבים שעברו הקפאה. אתם מוזמנים לבחור את הבקבוק המועדף עליכם ולהזמין אותו במשלוח עד הבית, בלחיצת כפתור. לשאלות נוספות צלצלו אלינו 03-6039292