מוצר נוסף בהצלחה
****המחירים באתר אינם משקפים את המחירים בחנות**** מבחר יינות הרוזה הגדול בישראל**** למעלה מ-300 סוגי בירה מהארץ ומהעולם****
2022-07-13T15:32:26+03:00

קוקטיילים עם וויסקי הם השילוש המושלם בין משקה אלכוהולי כבד, מחמם ומרגיע ובין מרכיבים אחרים המעדנים וממתנים את השפעתו. טעמיהם של קוקטיילים על בסיס וויסקי הם מגוונים מאוד ונעים בין טעמים מעושנים, מורכבים וכבדים ובין מתיקות או חמצמצות פירותית. בשורות הבאות נסקור כמה סוגי קוקטיילים מבוססי וויסקי שמתאימים לעונות שונות ולמצבי רוח משתנים.


הייחוד של קוקטיילים על בסיס וויסקי

וויסקי הוא משקה ורסטילי להפליא, שניתן ליהנות ממנו בשלל תצורות שונות. יש מי שאוהבים את הוויסקי שלהם נקי - ללא אף תוספת, בעוד שאחרים נוהגים ללגום ממנו בכוס לואו בול נמוכה עם שתיים או שלוש קוביות קרח. אולם לא כולם מסוגלים להתמודד בקלות עם אחוז האלכוהול הגבוה בוויסקי ועם טעמיו העמוקים והמורכבים. לכן הומצאו קוקטיילי וויסקי לצד מגוון רחב של ערבובים מומלצים לוויסקי, שמאפשרים גם למי שאינם רגילים ללגום משקאות נקיים, ליהנות מהמשקה המופלא הזה בתצורה קלה יותר לשתיה. 


ייחודם של קוקטיילים על בסיס וויסקי טמון בכך שסוגים שונים של וויסקי, יכולים להעניק לקוקטייל טעם ואישיות שונה בתכלית. לכן מומלץ להתנסות בהכנת קוקטיילים עם וויסקי ממגוון סוגים שונים, ולגלות את התצורה המועדפת עליכם באופן אישי, שהכי קולעת לטעמכם.


הכיף והשוני של קוקטיילים חמים לעומת קרים

אף שקוקטיילים חמים פחות נפוצים בברים בישראל, מדובר בגיוון נהדר לקוקטיילים הקרים שאנו רגילים לפגוש בתפריטי האלכוהול. כשמדובר בוויסקי קוקטייל חם הוא משקה שקל ומומלץ מאוד להכין לעצמנו בבית ובפרט בעונה הקרה. אין כמו להתרכבל תחת שמיכה חמימה מול הטלוויזיה בערב חורף סוער, עם כוס של קוקטייל אלכוהולי מחמם. במקרים רבים, קוקטיילים חורפיים אלו, הם לא רק נעימים לשתייה, אלא מתפקדים גם כמעין תרופת סבתא שמסייעת להעביר הצטננות בכיף ותורמת להחלמה מהירה יותר של מי שלוגם אותה.

 

ערבובים לוויסקי לפי עונה

וויסקי הוא כאמור משקה אלכוהולי מגוון מאוד המשתלב באופן מושלם עם מגוון תוספות.

בהתאם לשינויי מזג האוויר, ניתן לשלב את הוויסקי עם משקאות שונים ולהגישו חם או קר - בהתאם להעדפתכם ולאווירה שאתם מעוניינים ליצור לעצמכם או עבור האורחים שלכם.


לימות החורף הסוערים: קוקטייל hot toddy

קוקטייל ה"הוט טודי" הבריטי, נחשב כתרופה היעילה ביותר להתקררות, המסייעת גם בהורדת חום. זהו קוקטייל המוגש בימות החורף הקרים בבריטניה ובאירלנד בבתי קפה ופאבים. 


הכנת הקוקטייל:

במאג מערבבים 40 מ"ל של וויסקי בלנדד עדין בטעמו, עם כפית של סוכר חום ו- 3 מסמרים של תבלין הציפורן. מצרפים לכוס פלח לימון גדול ומעל יוצקים מים חמים. מדובר במשקה נפלא ומחמם עצמות שישיב את הצבע ללחייכם.



לערב סתווי סגרירי: קוקטייל רוב רוי 

קוקטייל הרוב רוי (Rob Roy) קרוי על שם רוב רוי מקגרגור - גיבור עם סקוטי ידוע. 


הכנת הקוקטייל:

מערבבים 25 מ"ל ורמוט אדום מתוק עם 45 מ"ל וויסקי סקוטי ונגיעה של אנגוסטורה ביטרס. את כל אלו מוזגים לתוך שייקר עם קרח, מאחדים בבחישה עם כפית ערבוב ארוכה ומסננים לכוס קוקטייל שאותה מקשטים עם דובדבן. פשוט קלאסי ומושלם.


עם בוא האביב: קוקטייל צ'אנסלור 

צ'אנסלור (The Chancellor) הוא קוקטייל נעים וקלאסי שהוא מעין וריאציה לקוקטייל הרוב רוי, בגרסא קצת אחרת. ישנה הטענה כי מדובר בקוקטייל שנוצר במקור בחדר האוכל של קולג' סקוטי כלשהו, בו כינו את נשיא הקולג' צ'אנסלור.


הכנת הקוקטייל:

מוזגים לתוך שייקר עם קרח 40 מ"ל וויסקי איכותי, 20 מ"ל יין פורט, 10 מ"ל של ורמוט לבן יבש ו- 2טיפות אנגוסטורה ביטרס. מערבבים עם כפית ערבוב ומוזגים מעל מסננת, לתוך כוס שקוררה מראש בקרח. מקשטים את הקוקטייל עם סליל של קליפת הלימון.


חגיגה קיצית לוהטת: קוקטייל בלאד אנד סנד 

קוקטייל Blood & Sand שפירושו בעברית "דם וחול", מכונה על שם סרט קלאסי משנת 1922 באותו השם, הודות לצבעו האדום של מיץ תפוזי הדם המהווה חלק מרכזי מרכיביו. 

קוקטייל זה מוגש לרוב בכוס "קופ" שהיא גביע שמפניה שטוח. 


הכנת הקוקטייל:

לתוך שייקר מוזגים 60 מ"ל של וויסקי סינגל מאלט איכותי, 30 מ"ל מיץ תפוזי דם, 30 מ"ל של ליקר הרינג בטעם דובדבן ו- 30 מ"ל של ורמוט מתוק ומנערים. את התערובת מסננים פעמיים לתוך כוס הקופ ומקשטים בפרוסה של תפוז דם.


מושלם לכל עונה: הקוקטייל הכי קלאסי - וויסקי סאוור  

וויסקי סאוור (Whisky Sour) הוא בין קוקטיילי הוויסקי האהובים והידועים ביותר, אם לא הידוע מכולם. על בסיס ויסקי, נהוג להכין אותו מוויסקי אמריקאי אך אפשרי גם עם סוגי וויסקי אחרים. 


הכנת הקוקטייל:

מוזגים לשייקר עם קצת קרח כ- 45 מ"ל של וויסקי ומוסיפים 45 מ"ל של תערובת סאוור (שהיא שילוב בין מי סוכר למיץ לימון). משקשקים היטב היטב ומוזגים לכוס וויסקי קלאסית (כוס "אולד פאשן"). מוסיפים לכוס סטירר (בוחשן) וקשית ומקשטים בפרוסת לימון.


לסיכום

זה הזמן להצטייד בוויסקי איכותי שתוכלו ליהנות ממנו כחלק מקוקטיילים, משקאות מעורבבים או פשוט כמו שהוא - עם קרח או נקי. מוזמנים להתרשם ממגוון סוגי הוויסקי הנמכרים בחנות האונליין שלנו ולהזמין משלוח מהיר שיגיע עד פתח דלתכם או לבצע הזמנה לאיסוף עצמי מהחנות שלנו בחולון. קפצו לביקור!